ΙΕΚ: Μηχανολογία / Ηλεκτρολογία

Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής

ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Ο απόφοιτος του προγράμματος κατάρτισης Τεχνικός Δομικών Έργων, διαθέτει ικανότητα στην χρήση, τόσο των παραδοσιακών, όσο και των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων σχεδίασης και πλήρη γνώση του σχεδιαστικού αντικειμένου, με εφαρμογές από ένα κτίριο έως μια κατασκευαστική οικοδομική λεπτομέρεια και από ένα τοπογραφικό σχέδιο έως την σχεδίαση μηχανολογικών εφαρμογών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
Τοπογραφία, Τεχνολογία Δομικών Υλικών, Μηχανική, Αντοχή Υλικών, Γενική Δομική, Οικοδομικών, Συγκοινωνιακά Έργα, Οργάνωση Εργοταξίου και Κόστος κατασκευών, Υδραυλική, Σχέδιο κτιριακών Έργων, Πρακτικές Ασκήσεις γενικής Δομικής-Οικοδομικής.

Τίτλος Σπουδών
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (AKTO IIEK), που τους δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., και οδηγούν στο Δίπλωμα Κατάρτισης. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Πληροφορίες

Επαγγελματική αποκατάσταση
Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να εργαστεί ως στέλεχος αρχιτεκτονικών γραφείων, στατικών και μηχανολογικών μελετών, σε γραφεία τοπογράφων, γραφεία πολιτικών μηχανικών, σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες, ως ελεύθερος επαγγελματίας με δικό του γραφείο παρέχοντας σχέδια (αξονομετρικά, προοπτικά, ογκοπλαστικές μακέτες κλπ) αλλά και γενικότερα σε οποιοδήποτε χώρο, που απαιτεί σχεδιαστική ικανότητα και ευχέρεια στην χρήση των σχεδιαστικών προγραμμάτων με τον Η/Υ. 

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.