ΙΕΚ: Εκπαίδευση

Τέχνη Δημιουργικής Γραφής

Διοργανωτής:
ΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Η ειδικότητα παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις για την συγγραφή, την επιμέλεια και την αξιολόγηση γραπτών κειμένων. Η συγγραφή μυθιστορημάτων, διηγημάτων, ποιημάτων, θεατρικών έργων και οποιουδήποτε είδους γραπτού λογοτεχνικού κειμένου, απαιτεί αφοσίωση και βαθιά κατανόηση των λογοτεχνικών ειδών, των εποχών και των μεταξύ τους αλληλοσυσχετίσεων. Η δημιουργική διαδικασία ωθεί τον δημιουργό στην ανάγκη επιστημονικής γνώσης στα πεδία της λογοτεχνίας, της εικόνας, της επικοινωνίας, της ψυχολογίας, του σεναρίου αλλά και της ρητορικής.

Ο απόφοιτος οδηγείται στην μετουσίωση των λέξεων σε κείμενο, ξεκλειδώνοντας τα προσωπικά του βιώματα και διεισδύοντας στα μύχια της ψυχής των ηρώων, διαμορφώνοντας ένα γόνιμο πεδίο λογοτεχνικής γραφής με συνέπεια, συγχρωτίζοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Η ειδικότητα βασίζεται στις εξειδικευμένες γνώσεις των παρακάτω:
1. Δημοσιογραφικός λόγος
2. Θεωρία επικοινωνίας
3. Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
4. Ιστορία Κινηματογράφου – Τηλεόρασης
5. Ιστορία Θεάτρου – Κινούμενης Εικόνας
6. Σκηνοθεσία
7. Κοινωνική Ψυχολογία
8. Σενάριο Πρωτότυπης Γραφής – Σενάριο Ντοκιμαντέρ
9. Δοκίμιο – Διήγημα – Μυθιστόρημα
10. Ρητορική - Στιχουργική

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία. Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Κάθε απόφοιτος με την απόκτηση του κρατικού διπλώματος κατοχυρώνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα, καθώς αναγνωρίζεται ταυτόχρονα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α).

Επιπλέον, ο απόφοιτος έχει την δυνατότητα να προσληφθεί στον δημόσιο τομέα μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (Π.Δ.50 ΦΕΚ 39/5-3-01). Οι διπλωματούχοι του ομίλου μας μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Πληροφορίες

Ο απόφοιτος μπορεί να απασχοληθεί στους παρακάτω χώρους:
Εκδοτικούς οίκους
1. Ως συγγραφέας και επιμελητής κειμένων
2. Ως κειμενογράφος σε εταιρείες και οργανισμούς
3. Ως σεναριογράφος

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.