Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

MSc in Sports Psychology – Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Ψυχολογία

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Προκειμένου να εγγραφούν στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ ή πανεπιστημίων του εξωτερικού
  • δεκτοί γίνονται υποψήφιοι χωρίς πτυχίο αλλά με προϋπηρεσία τουλάχιστον πέντε (5) ετών και συναφές Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Εξειδίκευσης (PMP Certificate κλπ) κατόπιν συνέντευξης με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του προγράμματος
  • να έχουν γνώσεις αγγλικής γλώσσας και χρήσης Η/Υ

Περιγραφή

Το πρόγραμμα δεν παρέχεται πλέον.

Το City Unity College σε συνεργασία με το European University EurAka - Switzerland προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία.

  • Στόχος του προγράμματος: Να αποκτήσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές τις εξειδικευμένες γνώσεις και τη βιωματική εμπειρία ώστε να είναι άρτια προετοιμασμένοι τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο
  • Διάρκεια φοίτησης: 2 έτη πλήρους παρακολούθησης (full time)
  • Γλώσσα διδασκαλίας: Όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στην ελληνική γλώσσα

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αθλητικής Ψυχολογίας έχει σχεδιαστεί για αποφοίτους ψυχολογίας ή ανθρωπιστικών επιστημών που επιθυμούν να εξειδικεύσουν τη γνώση τους στην Αθλητική ψυχολογία και να εργαστούν στον ευρύτερο χώρο της ψυχικής υγείας στον αθλητισμό.

1ο Έτος

Α’ Εξάμηνο
Εισαγωγή στη Συμβουλευτική και στην Ψυχοθεραπεία
Θεωρίες Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
Εισαγωγή στην Ψυχοπαθολογία
Δεξιότητες στη Συμβουλευτική και στην Ψυχοθεραπεία
Β’ Εξάμηνο
Βασικές έννοιες Αθλητικής Ψυχολογίας
Ψυχολογία στα πλαίσια της Φυσικής Αγωγής
Άσκηση και ψυχολογική ευεξία
Ατομικές διαφορές στην Αθλητική Ψυχολογία

2ο Έτος

Α’ Εξάμηνο
Μεθοδολογία της Έρευνας
Πρακτική Άσκηση Ι
Β’ Εξάμηνο
Πρακτική Άσκηση ΙΙ
Διατριβή

Πληροφορίες

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε δύο (2) ημερολογιακά έτη πλήρους παρακολούθησης (full-time). Για την ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση μαθημάτων που ισοδυναμούν με 120 ECTS, η εποπτευόμενη πρακτική άσκηση και η εκπόνηση πτυχιακής εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων χρησιμοποιείται το απαραίτητο οπτικό και εργαστηριακό υλικό, στο οποίο περιλαμβάνονται βίντεο-προβολές, H/Y και διαδραστικοί πίνακες. Όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα INTRANET όπου καταχωρείται το διδακτικό υλικό, οι βαθμοί και οι ανακοινώσεις για όλα τα μαθήματα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η παρουσία στην τάξη είναι πολύ σημαντική για την εις βάθος κατανόηση των διαφόρων θεματικών ενοτήτων και την εκπαιδευτική ζύμωση. Σε περιπτώσεις, όμως, αδυναμίας του φοιτητή να παρακολουθήσει κάποιο ή κάποια από τα μαθήματα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα E-learning του City Unity College παρέχει την δυνατότητα να κατεβάζει και να μελετά από το σπίτι όλες τις διαλέξεις των καθηγητών του και να ενημερώνεται για όλη την απαραίτητη βιβλιογραφία και τις εργασίες/εξετάσεις που πρέπει να παραδώσει πριν το τέλος του εξαμήνου.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα στον φοιτητή να οργανώνει εβδομαδιαίες ωριαίες συναντήσεις μέσω Skype meeting με όλους τους καθηγητές του για να εκφράζει απορίες του και να ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις. Για την οργάνωση αυτών των συναντήσεων θα πρέπει να είναι από την αρχή ενήμερος ο υπεύθυνος του Τμήματος ώστε να μπορεί να παρακολουθεί στενά την πορεία του φοιτητή και να ενημερώνεται για την εξέλιξή του.

Τέλος, ο φοιτητής μπορεί να επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με όλους τους καθηγητές και με τον υπεύθυνο του Τμήματος για να κανονίσει μαζί τους συναντήσεις και εποπτείες όποτε το επιθυμεί.

Τομείς Επαγγελματικής Απασχόλησης
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή και τον δημόσιο τομέα στις ακόλουθες θέσεις:

  • Σε γυμναστήρια και χώρους άσκησης
  • Σε αθλητικούς συλλόγους και συνδέσμους
  • Σε προγράμματα προώθησης της δημόσιας υγείας
  • Στην διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας
  • Σε φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη υγείας
  • Ως ειδικοί επιστήμονες σε θέματα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και τις ασθένειες, καθώς και με την προώθηση της ψυχικής υγείας μέσω του αθλητισμού
  • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.