Προπτυχιακά: Χρηματοοικονομικά

BA (Hons) in Accounting and Finance

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις για τα προπτυχιακά προγράμματα:

  • Να κατέχουν απολυτήριο λυκείου (ή ισοδύναμο) με βαθμό τουλάχιστον 60% του ανώτερου βαθμού του σχολείου
  • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα απαιτηθεί συνέντευξη ή προπαρασκευαστικά μαθήματα ή εισαγωγικές εξετάσεις ή διαπίστευση προηγούμενης μάθησης σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο προγράμματος.
  • Να τηρούν τις προϋποθέσεις για επάρκεια στην Αγγλική γλώσσα, που έχουν ως εξής:
  • Αποφοίτηση από λύκειο σε αγγλόφωνη χώρα όπου η γλώσσα διδασκαλίας ήταν τα Αγγλικά
  • Το IELTS (International English Language Testing System) 5.5 (Β2 Level)
  • Ενα ηλεκτρονικό/διαδικτυακό τεστ που θα οργανωθεί από το Τμήμα Εγγραφών

Περιγραφή

Το πρόγραμμα δεν παρέχεται πλέον.

Το City Unity College σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα στους τομείς της Λογιστικής και των Χρηματοοικονομικών.

Οι γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι να αναπτύξουν οι φοιτητές βασικές γνώσεις, κατανόηση και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ξεκινήσουν την καριέρα ως λογιστές και χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι. Παράλληλα το πρόγραμμα σπουδών παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για τους σπουδαστές να συνεχίσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών και επαγγελματικών τίτλων. Οι φοιτητές διδάσκονται τόσο το Αγγλικό όσο και το Ελληνικό Λογιστικό Σχέδιο αφού σε αρκετές περιπτώσεις τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλύπτουν τόσο τις διεθνείς πρακτικές όσο και τις τοπικές ανάγκες.

Γιατί να επιλέξετε το πρόγραμμα
Ο κλάδος της Λογιστικής είναι ένας δυναμικά εξελισσόμενος κλάδος
Αποτελεί προϊόν μεγάλης ζήτησης στις ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές εργασίας: E.Ε., Η.Π.Α., Η.A.E., κλπ. Πολλοί φοιτητές εργάζονται ήδη στο εξωτερικό.
Συνδυάζονται πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις οι οποίες βοηθούν στην κατανόηση των σύγχρονων μορφών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων
Οι Καθηγητές προέρχονται από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών και πολλοί κατέχουν επαγγελματικούς τίτλους πιστοποίησης (ACCA, CIA, κλπ).
Η ύλη του Προγράμματος καλύπτει εν μέρει την ύλη των παραπάνω διεθνών πιστοποιήσεων

Διάρκεια & Μέθοδοι Εκπαίδευσης
Το πρόγραμμα προσφέρεται ως πλήρης ή μερική φοίτηση με διάρκεια 3 και 5 χρόνια αντίστοιχα. Σε κάθε επίπεδο πτυχίου, οι φοιτητές πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία 120 πιστωτικές μονάδες. Στον 1ο χρόνο (Level 4), οι φοιτητές λαμβάνουν ευρεία γνώση των θεμελιωδών εννοιών και μεθόδων λογιστικής, χρηματοοικονομικών και άλλων θεμάτων στα οποία οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν θεμελιώδεις γνώσεις και δεξιότητες. Αντίστοιχα στον 20 και 30 χρόνο φοίτησης (Level 5,6) το περιεχόμενο των σπουδών έχει σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε οι φοιτητές να αναπτύξουν τη γνώση αυτών των εννοιών και των μεθόδων σε πιο προχωρημένο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα:
1ος Έτος (Level 4): Στόχος του Προγράμματος τη δεδομένη στιγμή είναι να επιτρέψει στους μαθητές να αποκτήσουν μια βασική γνώση και κατανόηση της κύριας, τρέχουσας τεχνικής ορολογίας και των πρακτικών της Λογιστικής και των Χρηματοοικονομικών. Βασικές δεξιότητες περιλαμβάνουν την κατανόηση βασικών αρχών λογιστικής με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων μαθηματικών, στατιστικής καθώς και την εμπειρία που θα αποκομίσουν μέσα από τη συνεργασία σε ομάδες και την ανάπτυξη δεξιοτήτων προφορικής παρουσίασης. Τέλος στον 1ο χρόνο σπουδών τους, οι φοιτητές θα κατανοήσουν το ρόλο της Λογιστικής και των Χρηματοοικονομικών στο ευρύτερο διεθνές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.
2ο Έτος (Level 5): Στόχος του 2ου έτους είναι ο φοιτητής να αποκτήσει περισσότερες αναλυτικές δεξιότητες και να είναι σε θέση να αναλύει με περισσότερη ευκολία διάφορες χρηματοοικονομικές και λογιστικές πληροφορίες για την δημιουργία και ανάλυση χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δεικτών κ.α.
3ο Έτος (Level 6): Οι περιοχές μελέτης (φορολογία, ελεγκτική, κ.α.) αφορούν την τεχνική επάρκεια του φοιτητή, ο οποίος αναμένεται να επιδείξει μεγαλύτερες δεξιότητες ανάλυσης και σύνθεσης, καθώς και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κριτική και αναλυτική σκέψη, ανάλογα με την περίπτωση.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ο φοιτητής λαμβάνει τον τίτλο του BA (Hons) στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, κατευθείαν από το Cardiff Metropolitan University.
Το πρόγραμμα δεν προσφέρεται ως εξ αποστάσεως και απαιτείται φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές μπορούν να οργανώσουν πρόσθετες συναντήσεις (φυσικά ή ηλεκτρονικά) με τους διδάσκοντες σε ώρες γραφείου ή μέσω email κλπ. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να συμμετέχουν σε υποχρεωτικές εξετάσεις και εργασίες ανάλογα με την περιγραφή του μαθήματος.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.