Προπτυχιακά: Ψυχολογία

BSc (Hons) in Psychology (Coventry University)

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Προκειμένου να εγγραφούν στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • να έχουν απολυτήριο Λυκείου,
  • να πληρούν τις προϋποθέσεις για επάρκεια στην αγγλική γλώσσα,
  • σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί συνέντευξη ή παρακολούθηση συγκεκριμένων μαθημάτων ή εισαγωγικές εξετάσεις ή αξιολόγηση προηγούμενης γνώσης.

Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για επάρκεια στην αγγλική γλώσσα, παρέχονται εντατικά μαθήματα Αγγλικών στο City Unity College, ανάλογα με το επίπεδο και τις ανάγκες του κάθε υποψήφιου φοιτητή.

Περιγραφή

Το πρόγραμμα δεν παρέχεται πλέον.

Το City Unity College προσφέρει, σε συνεργασία με το Coventry University, το τριετές πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) in Psychology, το οποίο αναγνωρίζεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας ‘Α.Τ.Ε.Ε.Ν.’ του Υπουργείου Παιδείας και οδηγεί σε άδεια άσκησης επαγγέλματος του Ψυχολόγου στην Ελλάδα.

To BSc (Hons) Psychology είναι ένα καινοτόμο και σύγχρονο προπτυχιακό πρόγραμμα που υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση στην επιστήμη της ψυχολογίας. Ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών διδασκαλίας και μάθησης θα χρησιμοποιηθεί για να παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες πάνω στη ψυχολογία, που είναι από τους πιο δημοφιλείς τομείς προπτυχιακών σπουδών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη διερεύνηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε παγκόσμιο πλαίσιο και ασχολείται τόσο με τις θεωρίες όσο και με την εφαρμογή ψυχολογικών προοπτικών και μεθόδων / τεχνικών.

Στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη ενός επαγγελματικού επιπέδου μεταβιβάσιμων, πρακτικών και γνωστικών δεξιοτήτων που παρέχουν στους πτυχιούχους τις απαραίτητες ιδιότητες για να μπορούν, σε παγκόσμιο επίπεδο, να διεκδικήσουν με αυτοπεποίθηση μια θέση στο χώρο εργασίας και/ ή να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές.

Περιγραφή Μαθημάτων
Τα μαθήματα του προγράμματος είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν μια ολιστική και ακαδημαϊκή βάση για την βασική εκπαίδευση του φοιτητή με σκοπό να συνεχίσει σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές εκπαιδεύσεις.

Στο Level 4, υπάρχουν 7 μαθήματα που θέτουν τη βάση για μια εισαγωγική σκοπιά στην ψυχολογία.

To CT101SPS Introduction to Counselling, Coaching, and Mentoring παρέχει μια εισαγωγή στη γνώση, τις δεξιότητες και την εφαρμογή των τομέων της Συμβουλευτικής, του Coaching και του Mentoring.

To CT4001PY Developing as a Psychologist (1) στοχεύει στο να εισαγάγει μια στρατηγική βασισμένη στο μάθημα για να αναπτύξει τις δεξιότητες και την επαγγελματική ταυτότητα των φοιτητών καθ 'όλη τη διάρκεια του μαθήματος, εστιάζοντας στο ακαδημαϊκό ταξίδι του φοιτητή.

To CT4002PY Human Behaviour παρέχει στους φοιτητές μια επισκόπηση των βασικών τομέων της ψυχολογίας με έναν τρόπο που θα παρέχει τα ικριώματα που απαιτούνται για να κατανοήσουν πώς συνδέονται μεταξύ τους τα διάφορα θεωρητικά και μεθοδολογικά σκέλη της ψυχολογίας.

To CT4003PY The Darker Side of Psychology εισάγει τους φοιτητές στους τρόπους με τους οποίους η ψυχολογία έχει χρησιμοποιηθεί με δόλιο και ακατάλληλο τρόπο και τους μύθους που έχουν αναπτυχθεί από την ψυχολογική έρευνα και τη θεωρία.

To CT4005PY Psychology of Popular Culture στοχεύει στη κατανόηση των πρώτων βημάτων της ψυχολογικής σκέψης και στο να δείξει πώς οι ψυχολογικές ιδέες έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής και πώς απεικονίζονται σε δημοφιλή μέσα όπως εφημερίδες, περιοδικά, ταινίες, τηλεόραση και στο Διαδίκτυο.

To CT4006PY Psychology of Mental Health and Wellbeing στοχεύει να παρέχει στους φοιτητές μια επισκόπηση των βασικών θεμάτων στον τομέα της ψυχικής υγείας και ευεξίας, από βιολογική, ψυχολογική και πολιτιστική προοπτική. Οι φοιτητές θα διερευνήσουν τις ψυχολογικές θεωρίες και έννοιες που υποστηρίζουν την ψυχική υγεία και ευεξία.

To CT4007PY Research into Human Behaviour στοχεύει να παρέχει στους φοιτητές μια εισαγωγή στις διάφορες πειραματικές και μη πειραματικές μεθοδολογίες έρευνας που χρησιμοποιούνται από τους ψυχολόγους, καθώς και τις βασικές περιγραφικές και συμπερασματικές στατιστικές που χρησιμοποιούνται συνήθως στην ψυχολογική έρευνα.

Στο Level 5, υπάρχουν 7 μαθήματα.

To CT245CAR Intermediate Counselling Skills προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να αναπτύξουν μια εις βάθος γνώση, κατανόηση και πρακτική των συμβουλευτικών δεξιοτήτων.

To CT5000PY Developing as a Psychologist (2) επιτρέπει στους φοιτητές να αξιοποιήσουν δεξιότητες σχετικές με την απασχολησιμότητα στη καριέρα του ψυχολόγου.

To CT5001PY Psychological Perspectives (1) στοχεύει στην κάλυψη των βασικών τομέων της βιολογικής ψυχολογίας, της κοινωνικής ψυχολογίας, της γνωστικής ψυχολογίας, της αναπτυξιακής ψυχολογίας και των ατομικών διαφορών. Αυτό θα το επιτύχει υιοθετώντας μια θεματική προσέγγιση.

To CT5002PY Applied Research Methods in Psychology (1) στοχεύει στην ενσωμάτωση της γνώσης που αποκτήθηκε σε προηγούμενα μαθήματα στις εφαρμογές των ποσοτικών μεθόδων έρευνας Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς να διεξάγουν, να αναφέρουν και να ερμηνεύουν μια σειρά στατιστικών δοκιμών χρησιμοποιώντας δεδομένα που σχετίζονται με σύνθετα πειραματικά και συσχετιστικά σχέδια.

To CT5003PY Psychological Perspectives (2) επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της κατανόησης των φοιτητών για τους βασικούς τομείς της ψυχολογίας – ως συνέχεια του μαθήματος Psychological Perspectives (1) - και το επεκτείνει στην εξέταση του τρόπου με τον οποίο αυτή η γνώση θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση ενός σχετικού με την κοινότητα ζητήματος.

To CT5004PY Applied Research Methods in Psychology (2) στοχεύει στην ενσωμάτωση της γνώσης που αποκτήθηκε σε προηγούμενη ενότητα (CT5001PY) με την εφαρμογή ποιοτικών ερευνητικών μεθόδων. Οι φοιτητές θα αναπτύξουν την κατανόησή τους για το πώς να σχεδιάσουν, να διεξάγουν και να αναφέρουν ποιοτική έρευνα χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων συλλογής δεδομένων και αναλυτικών τεχνικών.

To CT5005PY Professional Experience επικεντρώνεται στην παροχή στους φοιτητές ευκαιριών να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε έναν οργανισμό σχετικό με τις μελλοντικές τους επαγγελματικές φιλοδοξίες σταδιοδρομίας.

Στο Level 6, υπάρχει η πτυχιακή, όπου ο κάθε φοιτητής επιλέγει το δικό του θέμα και αντίστοιχο καθηγητή για να την διεκπεραιώσει μέσα στη χρονιά. Oι φοιτητές χρειάζεται να ολοκληρώσουν την πτυχιακή και 6 μαθήματα.

Το CT6002PY Independent Research Project όπου οι φοιτητές πρέπει να αναλάβουν μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με ένα θέμα της επιλογής τους και υπό κατάλληλη επίβλεψη.

Το CT316CAR Advanced Counselling Skills που προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και την κατανόηση των δεξιοτήτων συμβουλευτικής, παρέχοντας παράλληλα χρόνο για την άσκηση αυτών των δεξιοτήτων μέσα σε ένα ασφαλές, ελεγχόμενο μαθησιακό περιβάλλον.

Το CT6000PY Developing as a Psychologist (3) το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίζει τους φοιτητές με μια σειρά βασικών προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για να μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και μεταπτυχιακές σπουδές.

Το CT6001PY Project Ethics ξεκινά τη διαδικασία που θα είναι το επίκεντρο της ψυχολογικής εκπαίδευσης του φοιτητή, δηλαδή την πτυχιακή.

Το CT6007PY Drug Use and Addiction το οποίο στοχεύει στην περαιτέρω γνώση των φοιτητών σχετικά με βασικούς τομείς θεμάτων στον τομέα της ψυχοφαρμακολογίας.

Το CT6008PY Criminal Behaviour and its Contexts στοχεύει να διερευνήσει τη συμβολή της ψυχολογίας στην κατανόηση της εγκληματικής συμπεριφοράς σε διάφορα περιβάλλοντα της κοινωνίας.

Το CT6009PY Clinical Neuroscience που εισάγει σύγχρονους και σύνθετους νευρικούς μηχανισμούς ανθρώπινης συμπεριφοράς σε τυπικούς και κλινικούς πληθυσμούς.

Πληροφορίες

Διάρκεια Προγράμματος και Μέθοδοι Εκπαίδευσης

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 3 έτη πλήρους ή 6 μερικής φοίτησης. Η ολοκλήρωση του προγράμματος περιλαμβάνει την επιτυχή παρακολούθηση 20 μαθημάτων και την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας, που ισοδυναμούν με 360 Credits.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων χρησιμοποιείται το απαραίτητο εποπτικό και εργαστηριακό υλικό, στο οποίο περιλαμβάνονται βίντεο-προβολείς, H/Y, και CD Players.

Όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα E-Learning όπου καταχωρείται το διδακτικό υλικό, οι βαθμοί και οι ανακοινώσεις για όλα τα μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του ο φοιτητής θα κάνει και πρακτική άσκηση στο δεύτερο έτος καθώς και στο τρίτο έτος.

Τομείς επαγγελματικής απασχόλησης
Οι απόφοιτοι του προγράμματος παίρνουν την ισοτιμία του πτυχίου τους από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. και βγάζουν με αυτό τον τρόπο την άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου στην Ελλάδα, έχοντας τη δυνατότητα να απασχοληθούν στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να:

  • συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες
  • εργαστούν σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές
  • εργαστούν σε συμβουλευτικά κέντρα
  • εργαστούν σε γηροκομεία
  • εργαστούν σε σχολεία και εταιρείες
  • εργαστούν σε κέντρα απεξάρτησης,
  • εργαστούν στη προώθηση της δημόσιας υγείας και σε φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη υγείας
  • εργαστούν σε ερευνητικά κέντρα
  • εξειδικευτούν σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων ψυχολογίας (π.χ. εγκληματολογία, αθλητική, υγείας, κλινική κ.α.), μετά από το αντίστοιχο μεταπτυχιακό
  • κάνουν εγγραφή στο Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων μετά από ατομική αίτηση και να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους για να γίνουν επαγγελματίες ψυχολόγοι στο Η.Β.

Υπηρεσίες προς τους φοιτητές
Τμήμα Ευρέσεως Εργασίας (Career Center)
Στο City Unity College, με την υποστήριξη του δικτύου των συνεργαζόμενων εταιρειών, λειτουργεί το Career Center, το τμήμα διασύνδεσης των φοιτητών με την αγορά εργασίας. Το Career Center διοργανώνει σεμινάρια για τη συγγραφή βιογραφικού και τον τρόπο διενέργειας συνέντευξης καθώς και ημερίδες κατά τις οποίες οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με επιχειρήσεις διαφόρων αντικειμένων.

 Βιβλιοθήκη
Πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της EBSCO.
Πρόσβαση σε διεθνείς ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.
Χρήση των έντυπων και ηλεκτρονικών πόρων της Βιβλιοθήκης του City Unity

Ακαδημαϊκή και τεχνική υποστήριξη
Υποστήριξη από προσωπικό σύμβουλο καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών.
Δυνατότητα συμμετοχής σε επαγγελματικά σεμινάρια.
Πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης CityU E-Learning.
Λογαριασμός φοιτητικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail @gr).
Τεχνική υποστήριξη φοιτητών από εξειδικευμένο προσωπικό μέσω τηλεφώνου ή e-mail.
Δυνατότητα συμμετοχής στο ερευνητικό κέντρο του τμήματος ψυχολογίας του κολλεγίου.
Δυνατότητα συμμετοχής σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Κοινωνική συμμετοχή
Δυνατότητα συμμετοχής σε εκδρομές.
Δυνατότητα συμμετοχής σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Δυνατότητα συμμετοχής σε εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς.

Ηλεκτρονικοί πόροι
Δυνατότητα δωρεάν απόκτησης ηλεκτρονικών λογισμικών Microsoft μέσω της υπηρεσίας Microsoft Dreams park. (Microsoft Office , Microsoft Windows κτλ).
Δωρεάν πρόσβαση στο internet στα εργαστήριά μας.
Δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του Κολεγίου.
Δωρεάν πρόσβαση στο πρόγραμμα SPSS για στατιστικές αναλύσεις.

Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων
Βάσει του ΠΔ 38/2010, Ν. 3696/2008, Ν. 4093/2012 τα πτυχία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που αποκτώνται με παρακολούθηση προγραμμάτων σε αναγνωρισμένα Κολέγια, τυγχάνουν επαγγελματικής αναγνώρισης από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας ‘Α.Τ.Ε.Ε.Ν.’ του Υπουργείου Παιδείας.

Όσον αφορά την άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου, οι απόφοιτοι του προγράμματος, μετά την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν., καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στην οικεία τους περιφέρεια και λαμβάνουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ελληνική επικράτεια.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.