ΙΕΚ: Art & Design

Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Ο Διακοσμητής μελετά και διαμορφώνει τον εσωτερικό χώρο συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με τη σύγχρονη αισθητική. Διαθέτει σχεδιαστική ικανότητα, αισθητική, γνώση των υλικών και των εφαρμογών τους, δυνατότητα ανάλυσης των λειτουργιών και σύνθεσης των εσωτερικών χώρων. Αντικειμενικός του σκοπός είναι η ικανοποίηση των πρακτικών, αλλά και των αισθητικών αναγκών των πελατών του στο περιβάλλον κατοικίας, επαγγελματικού χώρου και χώρου αναψυχής.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
Μέθοδοι Αποτύπωσης & Σχεδίασης, Ελεύθερο Σχέδιο & Πρακτική Χρώματος, Διακοσμητικό Σχέδιο, Δομικό-Κατασκευαστικό Σχέδιο, Τεχνολογία Υλικών, Ιστορία Τέχνης-Αρχιτεκτονικής, Οργάνωση Εργοταξίου, Επισκέψεις, Σχέδιο Μέσω Η/Υ.

Επενδύοντας στο ακαδημαϊκό κύρος, την εξειδίκευση και την πολύτιμη εμπειρία του εκπαιδευτικού του προσωπικού, που αποτελείται από εξαιρετικά καταρτισμένους καθηγητές του κλάδου, σε συνδυασμό με τις ιδανικές κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές του, ο ΑΚΤΟ προσφέρει την πιο υψηλή ποιότητα σπουδών κατάρτισης.

Δομή Προγράμματος
Η δομή των προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης διδάσκεται όπως ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια βίου Μάθησης και Νεολαίας. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τον οδηγό σπουδών του προγράμματος  Επαγγελματικής Κατάρτισης εδώ.

1ο έτος
Α’ εξάμηνο

Μέθοδοι Αποτύπωσης και Σχεδίασης
Ελεύθερο σχέδιο και πρακτική χρώματος
Τεχνολογία Υλικών
Ιστορία Τέχνης – Αρχιτεκτονικής
Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα

Β’ εξάμηνο

  • Διακοσμητικό Σχέδιο
  • Τεχνολογία Υλικών
  • Δομικό – Κατασκευαστικό Σχέδιο
  • Ιστορία Τέχνης – Αρχιτεκτονικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα

2ο έτος
Γ’ εξάμηνο

  • Τεχνολογία Υλικών
  • Δομικό – Κατασκευαστικό Σχέδιο
  • Οργάνωση Εργασιών Κατασκευής
  • Σχέδιο μέσω Η/Υ
  • Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα

Δ’ εξάμηνο

  • Σχέδιο μέσω Η/Υ
  • Διαθεματική Εργασία
  • Πρακτική Άσκηση

Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία
Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών Επαγγελματικής Κατάρτισης πραγματοποιείται όπως ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια βίου Μάθησης και Νεολαίας.

Κρατικό Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ. ΑΚΤΟ ΙΙΕΚ), που τους δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., και οδηγούν στο Κρατικό Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος. Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) που απονέμουν τα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Το Κρατικό Δίπλωμα επιπέδου ΙΕΚ αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (επίπεδο 5 – Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων), αλλά και σε δεκάδες άλλα κράτη, στη βάση διεθνών συμφωνιών αναγνώρισης με την Ε.Ε. και την Ελλάδα.

Τίτλος Σπουδών
Β.Ε.Κ. Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων

Πληροφορίες

Διάρκεια Σπουδών
2 έτη + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης

Πρακτική Άσκηση
960 ώρες Full-Time ή Part-Time

Ακαδημαϊκή Εξέλιξη
Κατατακτήρια εισαγωγή στο αντίστοιχο προπτυχιακό πρόγραμμα του ΑΚΤΟ

Επαγγελματική Σταδιοδρομία & Πρακτική Άσκηση
Οι τελειόφοιτοι του προγράμματος μπορούν εύκολα να συνδεθούν με επιχειρήσεις, ώστε να ολοκληρώσουν την Πρακτική τους Άσκηση. Το Careers Office τους βοηθά στη διασύνδεση και την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ενώ παράλληλα απώτερο του σκοπό έχει να υποστηρίζει συμβουλευτικά το ΑΚΤΟ Alumni σε θέματα ανεύρεσης εργασίας, σύνθεσης portfolio, σύνταξης βιογραφικού σημειώματος ή επιστολής, προετοιμασίας συνέντευξης, συμβουλευτικής εκπαιδευτικής εξέλιξης και γενικότερα επαγγελματικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα το συνδέει με ζητήσεις από την αγορά.

Υποτροφίες & Επιδοτήσεις Διδάκτρων
O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Παροχές προς τους Σπουδαστές
O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

  • Σπουδαστική Ταυτότητα ISIC (International Student Identity Card)
  • Προσφέρει αμέτρητα προνόμια και προσφορές στους κατόχους της
  • Κέντρο Συμβουλευτικής
  • Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι και σύμβουλοι
  • Πρόσβαση VLE (Virtual Learning Environment)
  • Microsoft Office 365
  • Eβδομαδιαία εργαστήρια Design Software
  • Τεχνική Υποστήριξη
  • Γραμματοσειρές της εταιρίας Fonts.GR
  • Ε-γραμματεία

Ακαδημαϊκή Ομάδα
Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες αρχιτέκτονες, interior designers και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.