ΙΕΚ: Μηχανολογία / Ηλεκτρολογία

Τεχνικός Αυτοματισμών

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου.

Περιγραφή

Γίνε Τεχνικός Αυτοματισμών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Τεχνικός Αυτοματισμών κατατάσσεται στα επαγγέλματα του μέλλοντος. Άλλωστε, ο βιομηχανικός αυτοματισμός κατέχει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά με εφαρμογές σε καίριους κλάδους και υπηρεσίες όπως η ενέργεια, η ναυτιλία, η μεταλλουργία, οι μεταφορές, η ρομποτική χειρουργική, η κυβερνοασφάλεια κ.ά. Αλλά και στην καθημερινή μας ζωή η διείσδυση έξυπνων τεχνολογιών οικιακού αυτοματισμού αυξάνεται διαρκώς.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που πλαισιώνεται από εκπαίδευση δίπλα σε κορυφαίες παγκοσμίως εταιρίες αυτοματισμών, ο Τεχνικός Αυτοματισμών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξειδικεύεται στον έλεγχο, την εγκατάσταση την επισκευή και τη συντήρηση συστημάτων βιομηχανικού και οικιακού αυτοματισμού.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη σχολή Τεχνικών Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Αποκλειστικές συνεργασίες με τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες αυτοματισμών και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού ABB, SIEMENS, OLYMPIA ELECTRONICS, GI SECURITY, στο πλαίσιο των οποίων οι σπουδαστές Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξειδικεύονται σε συστήματα αιχμής και παρακολουθούν σεμινάρια με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο του βιομηχανικού αυτοματισμού.
  • Η σχολή Τεχνικών Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΑΚΜH αποτελεί πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης στο σύστημα αυτοματισμών για έξυπνα σπίτια KNX-Instabus.
  • Λαμβάνεις άδεια εγκαταστάσεων συστημάτων ασφαλείας (συναγερμοί).
  • Το μοναδικό ΙΕΚ που διαθέτει εντός της Σχολής πλήρως εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους στα πρότυπα επαγγελματικών εργαστηρίων ηλεκτρολογίας-αυτοματισμών (ηλεκτρολογείο, αυτοματισμοί, ηλεκτρολογίας/ηλεκτρονικών)
  • Εξειδικεύεσαι στην κατασκευή, συντήρηση και επισκευή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανελκυστήρων.
  • Πραγματοποιείς πληθώρα εκπαιδευτικών επισκέψεων σε εταιρείες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, κατασκευαστικές εταιρίες και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Πληροφορίες

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Τεχνικός Αυτοματισμών:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη μηχανολογία όπως «Συστήματα Συναγερμού και Πυρανίχνευσης», «Συστήματα για Έξυπνα Σπίτια/Προγραμματισμός και Συνδέσεις», «Arduino», κ.ά.
  • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BEng (Hons) Electrical & ElectronicSystems Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Μηχανικών”, στα ελληνικά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.