ΙΕΚ: Τουρισμός

Τουριστικός Συνοδός

Διοργανωτής:
ΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Το αντικείμενο εργασίας του Τουριστικού Συνοδού (Tour Leader), ανάγεται στην συνοδεία οργανωμένων ομάδων τουριστών σε προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Ο τομέας δραστηριοτήτων του Τουριστικού Συνοδού μπορεί να χωριστεί σε δύο ενότητες :
Α) Την συνοδεία του group και τις υποχρεώσεις προς τους συμμετέχοντες πελάτες. Αυτές ξεκινούν από την χώρα προσέλευσης, ο κύριος όγκος του λαμβάνει χώρα στον τόπο προορισμού και ολοκληρώνονται με την επιστροφή και την λήξη του ταξιδιού.
Β) Τις δραστηριότητες που απορρέουν από την ιδιότητα του tour leader ως εκπροσώπου του ταξιδιωτικού γραφείου στον τόπο προορισμού. Αυτό σημαίνει ότι διεκπεραιώνει ζητήματα και διαδικασίες που αφορούν τη σχέση του γραφείου με προμηθευτές τουριστικών υπηρεσιών στον τόπο προορισμού.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Οι παράμετροι που χαρακτηρίζουν έναν επιτυχημένο επαγγελματία της ειδικότητας είναι οι εξής :
Προσωπικότητα. Η παράμετρος αυτή είναι καθοριστική στην συγκεκριμένη ειδικότητα. Απαιτούνται ικανότητες ηγεσίας, οργάνωσης, πειθούς, διαπραγμάτευσης επικοινωνίας, ευκολία προσαρμογής, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Επίσης ο καλός επαγγελματίας πρέπει να είναι ευχάριστος και συμπαθητικός και παράλληλα να εμπνέει εμπιστοσύνη.
Γνώση. Απαιτείται άριστη γνώση του ταξιδιωτικού προϊόντος και των δυνατοτήτων του. Επίσης απαιτείται λεπτομερής γνώση των προορισμών που ασχολείται με τα θετικά και τα αρνητικά τους σημεία.
Εμπειρία. Πάντοτε πολύτιμη, ποτέ όμως επαρκής, μια και τα περιστατικά που θα αντιμετωπίσει είναι εξαιρετικά ποικίλα. Βοηθά ιδιαίτερα στην εξομάλυνση προβλημάτων με τους συμμετέχοντες αλλά και τους προμηθευτές.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Υγιεινή – Παροχή Α΄ Βοηθειών
Τεχνική Επικοινωνίας – Επιχειρηματικότητα
Ψυχαγωγία – Animation
Αρχές Τουρισμού
Τουριστική γεωγραφία
Τουριστικό Δίκαιο
Οργάνωση και Λειτουργία Τουριστικού πρακτορείου
Γραμματειακή Υποστήριξη
Ξενοδοχειακές Μονάδες
Είδη Ταξιδιωτικών Μεταφορών
Δημόσιες Σχέσεις
Τουριστική Γεωγραφία
Οργάνωση και Λειτουργία Τουριστικού πρακτορείου
Συστήματα Κρατήσεων
Εξυπηρέτηση πελατών – Τεχνικές πωλήσεων
Σχεδιασμός και Λειτουργία πακέτων
Χρήση ταξιδιωτικών οδηγιών
Στοιχεία Θρησκειολογίας
Μεθοδολογία Πληροφόρησης και Επικοινωνίας
Αγγλικά
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Υγιεινή – Παροχή Α΄ Βοηθειών
Στοιχεία Ιστορίας

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ
Το ΙΕΚ Ένωση προσφέρει αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα, που είναι το κλειδί για την επιτυχή είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, εξασφαλίζοντας μια σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Πληροφορίες

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τουριστικός Συνοδός προσλαμβάνονται από γραφεία, διοργανωτές ομαδικών ταξιδιών, tour operators, είτε σε μόνιμη βάση, είτε με σύμβαση έργου, ανάλογα με τον όγκο δραστηριοτήτων του γραφείου. Επίσης, προσλαμβάνονται από Incoming τουριστικά γραφεία στους τόπους προορισμού.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.