ΙΕΚ: Μαγειρική

Σχολή Μαγειρικής (Σεφ)

ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2025, Φεβρουάριος 2026
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Η Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η κορυφαία στην Ελλάδα.

Με σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και τον Πειραιά, σημαντικές συνεργασίες με διάσημους αρχιμάγειρες-Σεφ, σειρά βραβείων και διεθνών διακρίσεων στο ενεργητικό των σπουδαστών του και πολυετείς δεσμούς με δεκάδες επιχειρήσεις από τους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί την καλύτερη επιλογή για Σπουδές Μαγειρικής σε υψηλό επίπεδο.

Το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-ΣΕΦ είναι δημοφιλές αλλά δεν είναι εύκολο: απαιτεί βαθιά γνώση τεχνικών και θεωρητικών τρόπων μαγειρέματος, φαντασία, δημιουργικότητα και πειθαρχία, επαφή με ξένες κουλτούρες και γλωσσομάθεια, άριστες κοινωνικές δεξιότητες και γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής.

Οι σπουδές Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξοπλίζουν τους νέους, φιλόδοξους ανθρώπους που επιλέγουν αυτό το απαιτητικό επάγγελμα με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα δουλεύοντας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα σπουδών Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνδυάζει την εξάσκηση στο εργαστήριο με τη θεωρητική γνώση και την πρακτική άσκηση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.

Μεταξύ άλλων οι επαγγελματίες Αρχιμάγειρες ΣΕΦ καταρτίζονται στα εξής:
*υγιεινή, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αξιοποίηση τροφίμων.
*οργάνωση και διοίκηση Κουζίνας.
*τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και θαλασσινών.
*σύνθεση μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
*παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων και πιάτων (food styling).
*αρχές Ζαχαροπλαστικής και συνδυασμός με Μαγειρική.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας διδάσκονται τα εξής μαθήματα:

  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή και Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση

Πληροφορίες

 Ο Αρχιμάγειρας-Chef που ολοκληρώνει τις σπουδές Μαγειρικής από τη Σχολή Σεφ του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να σταδιοδρομήσει σε:

-Ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και εξωτερικό.
-Εστιατόρια.
-Επισιτιστικές μονάδες σε δομές Υγείας (κρατικά και ιδιωτικά Νοσοκομεία) και εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, σχολεία κλπ).
-Εταιρείες Catering.
-Επισιτιστικές Αλυσίδες.
-Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και έντυπα με μαγειρικές συνταγές.
-Κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής.
-Βιομηχανίες τυποποιημένων τροφίμων.
-Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.