ΙΕΚ: Πληροφορική

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης Πολυμέσα / Web designer-Developer / Videogames (Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής) προετοιμάζει ολοκληρωμένους web designers-developers σε όλα τα διαδεδομένα λειτουργικά περιβάλλοντα καθώς και τύπους συσκευών (H/Y, smartphones, tablets κλπ). Παράλληλα προσφέρει αισθητική καλλιέργεια και εκπαίδευση στις αρχές της επεξεργασίας εικόνας και video, η οποία είναι απαραίτητη για ένα άρτιο και δημιουργικό επαγγελματία.

Περιεχόμενο
Κατά τη διάρκεια των σπουδών τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

Εισαγωγή στην Πληροφορική, Εργαλεία και Εφαρμογές Ανάπτυξης Ιστοχώρων, Εργαλεία και Εφαρμογές Ανάπτυξης Εφαρμογών Ιντερνετ, Προγράμματα Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Εικόνας (Photoshop κλπ), Εργαλεία Δημιουργίας Τρισδιάστατων Γραφικών, Εργαλεία Επεξεργασίας Video, Πολυμεσικά Εργαλεία Ανάπτυξης Παιχνιδιών, Αλγοριθμική και Δομές Δεδομένων, Γλώσσες Προγραμματισμού, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Λειτουργικά Συστήματα, Επικοινωνίες Δεδομένων, Βάσεις Δεδομένων, Εφαρμογές και Εργαλεία Ανάπτυξης Παιχνιδιών, Ανάπτυξη Διαδραστικών Παιχνιδιών σε Περιβάλλον Μικροσυσκευών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πρακτική Εφαρμογή Ειδικότητας.

Πληροφορίες

Τίτλος Σπουδών
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (AKTO IIEK), που τους δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., και οδηγούν στο Δίπλωμα Κατάρτισης. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος. Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) που απονέμουν τα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Επαγγελματική αποκατάσταση
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να δραστηριοποιηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση ή να εργαστούν σε μία ευρεία γκάμα επιχειρήσεων και οργανισμών, ενδεικτικά σε θέματα web design, ανάπτυξης εφαρμογών, κατασκευής ή υποστήριξης προϊόντων πληροφορικής και διαδικτύου, προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών πληροφορικής, παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού και λογισμικού, παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και ψυχαγωγικών εφαρμογών, καθώς και στα δημιουργικά τμήματα διαφημιστικών εταιριών και εταιρειών σχεδιασμού και παραγωγής ιστοσελίδων. Επιπλέον, δύνανται να απασχοληθούν σε τμήματα πληροφορικής οργανισμών και δομών του Δημοσίου τομέα.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.