ΙΕΚ: Μόδα & Ομορφιά

Σχεδίαση και Παραγωγή Ενδυμάτων (Σχεδιαστής Μόδας)

Διοργανωτής:
ΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Μόδα είναι μια μαζική συνήθεια σχεδόν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας όπως ο τρόπος ζωής, το ντύσιμο, η διακόσμηση, η διατροφή, η κόμμωση, η μουσική, το στυλ κλπ. Είναι η τάση του ανθρώπου για αναζήτηση του καινούριου, του σύγχρονου, του ξεχωριστού.
Ο Σχεδιαστής Μόδας είναι ο επαγγελματίας που έχει την ικανότητα να ανακαλύπτει, να καινοτομεί, να δημιουργεί τάσεις, να δημιουργεί μόδα. Προτείνει τη δική του άποψη για τον τρόπο ζωής, την άνεση, το στυλ, τη λειτουργικότητα, αλλά και το πως θα αναδεικνύεται η μοναδική, ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε ατόμου.

Ο Designer ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ, με 25 χρόνια επιτυχημένη πορεία, διεθνή βραβεία και επίσημος συνεργάτης της διοργάνωσης των Ελληνικών Καλλιστείων ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ – ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ – ΜΙΣ ΓΙΑΝΓΚ και MR MANHUNΤ, θα σου μεταδώσει όλα μυστικά της μόδας, σε κάθε σου βήμα, από την έμπνευση έως και την πώληση!

Κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα και ξεκίνα τη δική σου κερδοφόρα καριέρα γεμάτη λάμψη και καταξίωση στον φαντασμαγορικό κόσμο της μόδας!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος - Σχεδιαστής Μόδας, λαμβάνουν Κρατικό Πτυχίο και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και μπορούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε κάθε τομέα των επιχειρήσεων μόδας, όπως:
1. Ως ανεξάρτητοι Fashion Designer με προσωπικό του ατελιέ και δική του γραμμή
2. Ως Στέλεχος σε Οίκους μόδας άλλων σχεδιαστών
3. Σχεδιαστής κολεξιόν για μεγάλες βιομηχανίες ενδυμάτων
4. Σχεδιαστής αξεσουάρ μόδας
5. Στυλίστας σε φωτογραφήσεις & επιδείξεις μόδας.
6. Fashion editor σε περιοδικά, blogs, τηλεοπτικές εκπομπές κλπ
7. Προσωπικός Σύμβουλος εμφάνισης –στυλίστας στην τηλεόραση.
8. Ενδυματολόγος στο θέατρο και στον κινηματογράφο.
9. Στέλεχος σε καταστήματα ενδυμάτων & αξεσουάρ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
Ο Τομέας Fashion & Beauty του ΙΙΕΚ ΕΝΩΣΗ προσφέρει όλα τα μέσα που χρειάζονται οι σπουδαστές για να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους και να αναπτύξουν το δικό τους ξεχωριστό στυλ.
Καταξιωμένοι σχεδιαστές μεταφέρουν στους σπουδαστές όλη την πείρα, τα μυστικά, τη γνώση και την τεχνογνωσία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν, να ξεχωρήσουν και να διαγράψουν μια επιτυχημένη πορεία στο επάγγελμα της καρδιάς τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Τα μαθήματα καλύπτουν όλα τα στάδια δημιουργίας και παραγωγής ενός ενδύματος, από την ιδέα, το fitting, το styling έως και την παρουσίαση αλλά και την επιχειρηματικότητα. Επώνυμοι σχεδιαστές, ενδυματολόγοι και επαγγελματίες στο χώρο της μόδας, μεταφέρουν με ζήλο στους σπουδαστές όλη την εμπειρία τους και μυστικά του επαγγέλματος.
Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
1. Ιστορία της Τέχνης
2. Ιστορία της Ενδυμασίας
3. Σχέδιο Μόδας
4. Ελεύθερο Σχέδιο - Χρώμα
5. Styling
6. Αισθητική & Χρωματολογία
7. Εφαρμοσμένη Κοπτική
8. Εφαρμοσμένη Ραπτική
9. Χώρος Εργασίας
10. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
11. Υφασματολογία
12. Πρόγνωση Μόδας
13. Σχέδιο Υφάσματος - Χρώμα
14. Styling Workshop
15. Προσομείωση Επαγγελματικής Διαδικασίας
16. Κοινωνιολογία της Μόδας – Κοστολόγηση – Marketing
17. Τεχνολογία Μεγεθύνσεων
18. Οργάνωση - Παρουσίαση Συλλογών

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ
Το ΙΕΚ Ένωση προσφέρει αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα, που είναι το κλειδί για την επιτυχή είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, εξασφαλίζοντας μια σίγουρη επαγγελματική πορεία.
Κάθε απόφοιτος με την απόκτηση του κρατικού διπλώματος κατοχυρώνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα, καθώς αναγνωρίζεται ταυτόχρονα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α).
Επιπλέον, ο απόφοιτος έχει την δυνατότητα να προσληφθεί στον δημόσιο τομέα μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (Π.Δ.50 ΦΕΚ 39/5-3-01). Οι διπλωματούχοι του ομίλου μας μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.