ΙΕΚ: Επαγγέλματα Υγείας

Μαιευτική

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

 Γίνε Βοηθός Μαιευτικής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Έχοντας σπουδάσει Μαιευτική στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής ή αλλιώς Βοηθός Μαίας είναι περιζήτητη, τόσο από ιδιωτικά όσο και από δημόσια μαιευτήρια.

Οι σπουδές Μαιευτικής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, δημιουργούν άρτια καταρτισμένες Μαίες που πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές. Θα φροντίσουν για την προετοιμασία της επιτόκου πριν τον τοκετό, θα συνεργαστούν με το μαιευτήρα γυναικολόγο καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού, θα συμμετάσχουν στην περιγεννητική φροντίδα και θα υποδείξουν μεθόδους και τεχνικές ανακούφισης στις ωδίνες Η Βοηθός Μαιευτικής συμμετέχει στην αποκατάσταση της επιτόκου και στη φροντίδα του νεογνού, υποδεικνύει τις τεχνικές για την ομαλή έναρξη του θηλασμού ενώ παράλληλα, προσφέρει την ύψιστης σημασίας ψυχολογική υποστήριξη στην ευαίσθητη περίοδο της λοχείας. Πρόκειται για ένα επάγγελμα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Σπουδάζοντας στη σχολή Μαιευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια, όπως:

  • Πρόσβαση στα μεγαλύτερα ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια – νοσοκομεία στην Ελλάδα (Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Παίδων Αγία Σοφία, ΙΑΣΩ, ΜΗΤΕΡΑ, Έλενα, ΛΗΤΩ, Όμιλος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Διαβαλκανικό, ΥΓΕΙΑ, Metropolitan – Doctors Hospital κ.ά.).
  • Εκπαιδεύεσαι ως Βοηθός Μαιευτικής σε πρότυπες επαγγελματικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν ειδικό θάλαμο προσομοίωσης πραγματικών περιστατικών, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα προπλάσματα και μηχανήματα.
  • Εκπαιδεύεσαι από επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της Υγείας / Μαιευτικής.
  • Εξειδικεύεσαι στον προγεννητικό έλεγχο, στον μητρικό θηλασμό, στον ανώδυνο τοκετό, στις πρώτες βοήθειες σε βρέφη, στις τεχνικές ψυχολογικής προετοιμασίας στην εγκυμοσύνη και λοχεία καθώς και σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της μαιευτικής.
  • Συμμετέχεις σε ημερίδες και σεμινάρια (π.χ. Ημερίδα για τον Μητρικό Θηλασμό σε συνεργασία με την Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ-Αρεταίειο Νοσοκομείο).

Πληροφορίες

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στη Μαιευτική:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να εξασφαλίσεις διεθνή κατοχύρωση σπουδών με το βρετανικό δίπλωμα Pearson Assured.
  • Να αποκτήσεις Higher Diploma in Nursing από το Cambridge College.
  • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) & MScinMidwifery Μαιευτική”, στα ελληνικά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.