ΙΕΚ: Διαιτολογία / Τρόφιμα

Διατροφολογία

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Γίνε ειδικός στη Διατροφή στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος έχει καταστεί ένα περιζήτητο επάγγελμα από διαφορετικές κατηγορίες πελατών, εξαιτίας των απαιτητικών ρυθμών της σύγχρονης καθημερινής ζωής, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν αντίκτυπο και στις διατροφικές μας συνήθειες.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρακτικό πρόγραμμα σπουδών που πραγματοποιείται σε πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες και εργαστήρια, ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αφού αξιολογήσει τη διατροφική συμπεριφορά του πελάτη, θα διαμορφώσει ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο με στόχο τη βελτίωση του μεταβολισμού και τη σύσταση του σώματος.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη σχολή Διατροφής & Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ:

  • Αποκτάς βιωματική εκμάθηση κατάρτισης διαιτολογίου, µέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε νοσοκομεία και διαιτολογικά κέντρα.
  • Εξειδικεύεσαι σε κορυφαία διεθνώς λογισμικά διαιτολογικής υποστήριξης.
  • Συμμετέχεις ως Διατροφολόγος – Διαιτολόγος σε διατμηματική συνεργασία (Μαγειρική/Ζαχαροπλαστική) για την παρασκευή θρεπτικών μενού (gluten free, lactose free, vegan, vegetarian, χαμηλών θερμίδων, διαβητικών, κ.λπ.) με εισηγητές κορυφαίους chef/pastry chef της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Πάνος Ιωαννίδης, Διονύσης Αλέρτας, Χρήστος Βέργαδος κ.ά.).
  • Συµµετέχεις σε μεγάλα συνέδρια και εκδηλώσεις διατροφής και υγείας (συνεργασίες με το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, την Πανελλήνια Ένωση κατά του Παιδικού Διαβήτη κ.ά).
  • Αποκτάς σύγχρονες εξειδικεύσεις και παρακολουθείς επιμορφωτικά σεμινάρια (αθλητική διατροφολογία, παιδική παχυσαρκία, εργομετρία και διατροφή, συμπληρώματα διατροφής κ.λπ.).

Πληροφορίες

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να αποκτήσεις Higher Diploma in Dietetics από το Cambridge College.
  • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) inDietetics Διαιτολογία”, στα ελληνικά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.