ΙΕΚ: Φυσιοθεραπεία / Αθλητισμός

Εργοθεραπεία

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

 Γίνε Βοηθός Εργοθεραπείας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η Εργοθεραπεία αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες επιστήμες του κλάδου της Υγείας και των Παραϊατρικών επαγγελμάτων και χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την καθημερινότητα των ατόμων κάθε ηλικίας, τα οποία αντιμετωπίζουν κινητικές, νοητικές, ψυχικές, αναπτυξιακές ή συναισθηματικές διαταραχές.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών Εργοθεραπείας που στηρίζεται στην εντατική κλινική άσκηση σε πραγματικά περιστατικά, ο Βοηθός Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σε συνεργασία µε τον Εργοθεραπευτή, σχεδιάζει και εφαρμόζει ειδικά προγράμματα εργοθεραπείας μέσα από τα οποία το άτομο θα καταφέρει να αναπτύξει, να βελτιώσει και να αξιοποιήσει τις δεξιότητές του, ώστε να αντιδρά προσαρμοστικά στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός του. Μέσω του «έργου», όπως η ζωγραφική και το παιχνίδι, τα άτομα βελτιώνουν τις λεπτές και τις αδρές κινητικές λειτουργίες τους, από το πώς θα πιάσουν το μολύβι έως την ισορροπία του σώματος και την ικανότητα συγκέντρωσης.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη σχολή Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Κλινική άσκηση σε πραγματικά περιστατικά, σε ένα ευρύ δίκτυο εργοθεραπευτικών πλαισίων που καλύπτουν όλο το φάσμα της εργοθεραπείας, (ψυχιατρικά, παιδιατρικά, γηριατρικά).
  • Εξειδικεύεσαι στις πλέον σύγχρονες πρακτικές Εργοθεραπείας διεθνώς (διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, ολιστική παρέμβαση σε άτομα με αυτισμό, αποκατάσταση νευρολογικών και μυοσκελετικών παθήσεων μέσω της υδροθεραπείας, μέθοδος της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης/SI).
  • Πρακτική εμπειρία μέσα από πρωτοποριακές εκπαιδευτικές συνεργασίες με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.) και την Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.)
  • Εκπαιδεύεσαι από κορυφαίους εργοθεραπευτές με θητεία στα μεγαλύτερα κλινικά πλαίσια.
  • Συμμετέχεις σε μεγάλα διατμηματικά projects μεταξύ του τμήματος Εργοθεραπείας και του τμήματος Παιδαγωγικών και Προπονητικής

Πληροφορίες

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στην Εργοθεραπεία:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην εργοθεραπεία όπως «Τεχνικές Αποκατάστασης Εγκεφαλικής Παράλυσης», «Αποκατάσταση Νευρολογικών Παθήσεων µε τη βοήθεια Ιπποθεραπείας», «Διαταραχές Κινητικότητας», κ.ά.
  • Να αποκτήσεις Higher Diploma in Special Needs Physical Education ή Higher Diploma in Special Needs Physical Needs από το Cambridge College.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) in Occupational Therapy Εργοθεραπεία” στα ελληνικά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.