ΙΕΚ: Επαγγέλματα Υγείας

Β. Ακτινολόγου

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Γίνε Βοηθός Ακτινολόγου & Ραδιολογίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Βοηθός Ραδιολογίας ή αλλιώς Βοηθός Ακτινολογίας είναι ο επαγγελματίας που χειρίζεται συσκευές και μηχανήματα απεικονιστικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, όπως μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι στα τμήματα ακτινοδιαγνωστικής και ακτινοθεραπείας διαγνωστικών εργαστηρίων, νοσοκομείων και κλινικών.

Οι απόφοιτοι Ακτινολογίας / Ραδιολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, είναι πλήρως καταρτισμένοι στην εκτέλεση μιας ακτινολογικής εξέτασης, καθώς και στην προετοιμασία του ασθενούς για τη σωστή διενέργειά της, υπό την επίβλεψη των Τεχνολόγων Ακτινολόγων, τηρώντας τους κανονισμούς ακτινοπροστασίας. Θα εξασφαλίσουν την καλή λειτουργία των ιατρικών μηχανημάτων και συσκευών, καθώς και του γενικού τεχνολογικού εξοπλισμού του εργαστηρίου και την παρακολούθηση και επάρκεια των αναλώσιμων υλικών. Ο Βοηθός Ακτινολόγου χειρίζεται τις συσκευές του εμφανιστηρίου των ακτινολογικών φιλµ, καθώς και τους simulators (εξοµοιωτές) των ακτινοθεραπευτικών τµηµάτων για το σχεδιασμό του ακτινοθεραπευτικού πεδίου.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη σχολή Ακτινολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Αποκλειστική συνεργασία με τη Βιοϊατρική και Euromedica για την πρακτική άσκηση από το 1ο έτος ως Βοηθός Ακτινολογίας και Ραδιολογίας σε υπερσύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα, όπως Μαγνητικό Τομογράφο, Αξονικό Τομογράφο, Υπερηχοτομογράφο, Μαστογράφο, Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, Ψηφιακό Αγγειογράφο, Ψηφιακό Ακτινολογικό.
  • Κλινική άσκηση στα δημόσια νοσοκομεία Σωτηρία, Θεαγένειο και ΚΑΤ, τα οποία αποτελούν κέντρα πιστοποίησης των ακτινολόγων.
  • Πρόκειται για τη μοναδική σχολή με ειδικό επαγγελματικό χώρο διδασκαλίας ακτινοτεχνολογίας για την εκμάθηση χειρισμού ακτινολογικού μηχανήματος.
  • Αποκτάς τεχνογνωσία δίπλα σε κορυφαίους ακτινολόγους και ακτινοθεραπευτές – ογκολόγους.
  • Ως Βοηθός Ακτινολογίας παρακολουθείς εξειδικευμένα σεμινάρια συμπεριφοράς και επικοινωνίας µε τους ασθενείς.

Πληροφορίες

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στην Ακτινολογία & Ραδιολογία:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην ακτινολογία όπως «Πυρηνική ιατρική», «Τηλεϊατρική», «Ο ρόλος του τεχνολόγου ακτινολόγου σε ανοιχτό χειρουργείο», κ.ά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.