ΙΕΚ: Μόδα & Ομορφιά

Σκηνογραφία - Ενδυματολογία

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Ο Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος, γνωστός και ως Art Director & Costume Designer, επιμελείται και σχεδιάζει τα σκηνικά και τα κοστούμια σε μια θεατρική, κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή και έχει την ευθύνη του συνολικού αισθητικού αποτελέσματος και της ανάδειξης του οράματος του σκηνοθέτη.

Ο Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, διακρίνεται για τις γνώσεις και την ικανότητα του, έχοντας μελετήσει το έργο, να σχεδιάζει το ντεκόρ σε ένα πλατό ή μια θεατρική σκηνή, λαμβάνοντας υπόψη το χρώμα, τις φόρμες, την αρχιτεκτονική διαρρύθμιση του χώρου και τη λειτουργικότητα των αντικειμένων καθώς και τα ανάλογα κοστούμια. Οι εξειδικευμένες γνώσεις του επιτρέπουν να σχεδιάζει σκηνικά και κοστούμια σε όλα τα επίπεδα της οπτικοακουστικής δημιουργίας όπως video, πολυμέσα, διαφημιστικές ταινίες, video clip, web art εγκαταστάσεις και άλλες εικαστικές εφαρμογές. Είναι ένα δημιουργικό επάγγελμα με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης, υψηλές απολαβές και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη σχολή Σκηνογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Μαθαίνεις κοντά σε κορυφαίους δημιουργούς δασκάλους του κινηματογράφου και του θεάτρου.
  • Δουλεύεις σε ιδιόκτητα υπερσύγχρονα πλατώ με ρομποτικά συστήματα φωτισμού και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
  • Εκπαιδεύεσαι στις σύγχρονες Σκηνογραφικές τάσεις και τη σχέση τους με την κλασσική Σκηνογραφία.
  • Συμμετέχεις σε Ελληνικά και Διεθνή φεστιβάλ με δικές σου παραγωγές. Aξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχουν αποσπάσει σειρά διακρίσεων και βραβεύσεων σε Ελληνικά και Διεθνή φεστιβάλ έχοντας εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς για την ποιότητα των παραγωγών τους.
  • Συνεργάζεσαι με όλους τους συντελεστές: σεναριογράφους, ηθοποιούς, εικονολήπτες, διευθυντές φωτογραφίας, ηχολήπτες, μοντέρ και sound designers για την υλοποίηση μίας ταινίας ή ενός έργου.
  • Σχεδιάζεις και υλοποιείς τις δικές σου παραγωγές.
  • Συνεργάζεσαι με προσωπικότητες του οπτικοακουστικού χώρου για την προώθηση της δουλειάς σου.
  • Αποκτάς τεχνογνωσία μέσω της συνεργασίας με κορυφαίους φορείς του οπτικοακουστικού χώρου (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και άλλων φορέων).

Πληροφορίες

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στη Σκηνογραφία:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη σκηνογραφία όπως: «Ηλεκτρονικός Σχεδιασμός Ενδύματος (Illustrator)», «Stage and Costume design», «Ηλεκτρονική Κοπή Ενδύµατος (Lectra)», «Σκηνικό και Κοστούμια για Κλειστό Θέατρο» κ.ά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.