ΙΕΚ: Πληροφορική

Τεχνικός Υπολογιστών

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Γίνε Τεχνικός Υπολογιστών (Η/Υ) στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Τεχνικός Υπολογιστών (Η/Υ) ή αλλιώς Μηχανικός Υπολογιστών είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων και ηλεκτρονικών μηχανημάτων σε μία επιχείρηση ή οργανισμό, χάρη στις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες στον κλάδο της Πληροφορικής.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το πτυχίο υπολογιστών, ο Τεχνικός Υπολογιστών διαθέτει τις δεξιότητες για να αναλάβει από την εγκατάσταση, την επισκευή και την συντήρηση συστημάτων Η/Υ και ηλεκτρονικών μηχανών για χρήστες, μέχρι την υποστήριξη για θέματα hardware και software μεγάλων εγκαταστάσεων και υποδομών, με πλήθος εφαρμογών τεχνικής υποστήριξης. Οι Μηχανικοί Υπολογιστών είναι αρμόδιοι για την εγκατάσταση, τον προγραμματισμό, τον χειρισμό και τη συντήρηση λειτουργικών συστημάτων Η/Υ, ψηφιακών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων καθώς και δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πρόκειται για ένα επάγγελμα υψηλών απαιτήσεων με άμεση, ωστόσο, και εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση και μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη σχολή Τεχνικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Ως Τεχνικός Υπολογιστών, εκπαιδεύεσαι σε υπερσύγχρονα εργαστήρια Η/Υ, ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνιών με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ολοκληρωμένη πρακτική κατάρτιση του σπουδαστή.
  • Έχεις εσωτερικό δίκτυο υψηλών επιδόσεων και 24ωρη Ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο για εφαρμογές online gaming.
  • Παρακολουθείς σεμινάρια εξειδίκευσης στην ειδικότητα σου ως Τεχνικός Η/Υ και συμμετέχεις σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε συνέδρια και εκθέσεις.
  • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο της CISCO (Cisco Local Academy).
  • Εκπαιδεύεσαι και αποκτάς πιστοποιήσεις από κορυφαίες εταιρίες του χώρου (Microsoft, Cisco).
  • Αναλαμβάνεις πραγματικά projects και case studies με απεριόριστες ώρες πρακτικής άσκησης.
  • Διδάσκεσαι από κορυφαίους καθηγητές, που είναι έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Πληροφορίες

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Μηχανικός Υπολογιστών:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην πληροφορική όπως “Ασφάλεια Συστημάτων & Cyber Security μέσω Ethical Hacking”, “New Technological Systems in Communications”, “CISCO CCNA 200-301 Routing & Switching”, “Fix It: Hardware Service Worκshop”, κ.α
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “ BSc (Hons) Computer Networks, Πληροφορική και Δίκτυα Η/Υ”, στα ελληνικά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.