ΙΕΚ: ΜΜΕ & Επικοινωνία

Ραδιοφωνικός Παραγωγός

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Γίνε Ραδιοφωνικός Παραγωγός στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Το ραδιόφωνο συνεχίζει να γοητεύει μικρούς και μεγάλους. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αλλαγή του τρόπου ζωής και της καταναλωτικής συμπεριφοράς έχουν μετασχηματίσει τη λειτουργία του ραδιοφώνου και τον ρόλο του Ραδιοφωνικού Παραγωγού με τον οποίο παραδοσιακά το ακροατήριο συνδέεται. Νέοι τρόποι επικοινωνίας (Social Media, live streaming, podcasts κλπ), νέα formats εκπομπών (magazino, θεματικά shows) καθιστούν το επάγγελμα του Ραδιοφωνικού Παραγωγού συναρπαστικό.

Ο Ραδιοφωνικός Παραγωγός μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα εκπαιδευτεί ολιστικά στην απαιτητική ακροαματική διαδικασία η αρτιότητα της οποίας στηρίζεται στη συνεργασία μιας πολυπληθούς ομάδας: αρχισυνταξία, ηχοληψία, μουσική επιμέλεια, επικοινωνία με το κοινό, εμπορικό τμήμα/διαφήμιση. Παράλληλα θα αναπτύξει όλες τις απαραίτητες τεχνικές επικοινωνίας και παρουσίασης (journalism skills) με βάση διεθνή best practices. Διαθέτοντας studios εφάμιλλα των μεγαλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών, με εισηγητές κορυφαίους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και επαγγελματίες της μουσικής τεχνολογίας και έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με κορυφαία σε ακροαματικότητα Media στην Ελλάδα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει την πληρέστερη εκπαιδευτικά επιλογή στις σπουδές Δημοσιογραφίας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Στις σπουδές Ραδιοφωνικού Παραγωγού στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Πραγματοποιείς τις δικές σου ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές στο AKMΗ Web Radio, το πρώτο εκπαιδευτικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα.
  • Εξειδικεύεσαι στη χρήση προγραμμάτων τελευταίας τεχνολογίας (Radio & Web Radio Software) σε υπερσύγχρονες κονσόλες που χρησιμοποιούνται στους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς διεθνώς.
  • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μόνο ΙΕΚ που έχει λάβει 2 βραβεία για την ποιότητα σπουδών του από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και με το κορυφαίο Βραβείο Κωνσταντίνος Καλλιγάς με το οποίο έχουν τιμηθεί οι σπουδαιότεροι Έλληνες Δημοσιογράφοι.
  • Αποκλειστική συνεργασία με τον Νίκο Χατζηνικολάου (επικεφαλής σχολής Δημοσιογραφίας) και τον REAL FM, το No1 ενημερωτικό ραδιόφωνο της χώρας.
  • Αποκλειστική συνεργασία με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, ραδιοφωνικό παραγωγό της πρώτης σε ακροαματικότητα εκπομπής της χώρας MAPPES SHOW.
  • Συμμετέχεις σε μεγάλα διατμηματικά ραδιοφωνικά projects (δημοσιογραφία, μουσική τεχνολογία, εικονοληψία), όπως τα LOVE STORIES (live sessions με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών), τα ΟUGGA WEB RADIO STORIES (κύκλος ζωντανών ραδιοφωνικών εκπομπών με γνωστούς καλεσμένους (Mαίρη Συνατσάκη, Σάββας Πούμπουρας, Διονύσης Αλέρτας κ.λπ.).
  • Εξειδικεύεσαι στις σημαντικότερες τάσεις των Media και της Επικοινωνίας (Multimedia Journalism/Social Media, Fake News κ.λπ.).
  • Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχεις τη δυνατότητα, να επιμεληθείς τα δικά σου jingles και spots για την εκπομπή σου ως Ραδιοφωνικός Παραγωγός.

Πληροφορίες

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Ραδιοφωνικός Παραγωγός:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη ραδιοφωνική παραγωγή όπως «Τεχνικές Remix», «Στήσιμο Web Radio», «Διαχείριση Πνευματικών Δικαιωμάτων στη Μουσική», κ.ά.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production-Journalism ή BA in Music Technology & Production” στα ελληνικά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.