Οι σπουδές στην πρότυπη σχολή Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας στο ιδιωτικό ΙΕΚ ΑΝΚΟ στην Κω & στην Ρόδο αποσκοπούν στην δημιουργία του Επαγγελματία Ζαχαροπλάστη – Αρτοποιού με ολοκληρωμένες επαγγελματικές δυνατότητες, γνώσεις και δεξιότητες.
Ο σπουδαστής εφοδιάζεται με εις βάθος γνώσεις του επαγγέλματος Ζαχαροπλάστη Αρτοποιού, σε ευρεία γκάμα γλυκών και αρτοποιημάτων, παραδοσιακών, σύγχρονων, και έθνικ συνταγών. Συγκριτικό πλεονέκτημα της Νο 1 Τουριστικής Σχολής είναι η διενέργεια διαρκούς έρευνας και δημιουργίας νέων πρωτότυπων συνταγών με την υπογραφή μας.
Περιγραφή
Ο απόφοιτος της σχολής Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιίας εμπλουτίζει και ολοκληρώνει τις ικανότητές του με γνώσεις διαιτητικής, χημείας τροφίμων, υγιεινής και ασφάλειας. Ενώ βασικά μαθήματα κορμού όπως οικονομική θεωρία, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, έλεγχος εμπορευμάτων, πρώτες ύλες, κοστολόγιο και Νομοθεσία, συνθέτουν και το διοικητικό προφίλ του επαγγελματία Ζαχαροπλάστη - Αρτοποιού που μπορεί να διαχειριστεί την επιχείρηση και να μειώσει το κόστος του.
Τα μαθήματα πρακτικής πραγματοποιούνται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας της Anko Tourism Academy σε Κω και Ρόδου.
Μαθήματα προγράμματος σπουδών
- Αρχές Οικονομικής θεωρίας
- Γαλλικά
- Εξοπλισμός Ζαχαροπλαστείου-Αρτοποιείου
- Έλεγχος εμπορευμάτων
- Πρώτες Ύλες και προϊόντα Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας
- Ζαχαροπλαστική Τέχνη
- Παραδοσιακή Ζαχαροπλαστική – Διεθνή Γλυκά – Σύγχρονα*
- Έρευνα - ανάπτυξη και Δημιουργία νέων Συνταγών*
- Βασικές τεχνικές Μοριακής Ζαχαροπλαστικής*
- Τέχνη Αρτοποιίας
- Αρτοποιία ειδικών παθήσεων (χωρίς γλουτένη, κτλ)*
- Υγιεινή και Ασφάλεια
- Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
- Στοιχεία συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (Haccp)
- Διαιτητική – Διατροφολογία
- Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων Επαγγέλματος
- Αγγλικά
- Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική & Ζαχαρόπαστα*
- Στοιχεία Μαγειρικής*
Τα μαθήματα με αστερίσκο (*) είναι έξτρα μαθήματα από το πρόγραμμα του Υπουργείου παιδείας που η Anko Tourism Academy προσφέρει για την συμπλήρωση γνώσεων σύμφωνα με τις νέες τάσεις.