ΙΕΚ: Μαγειρική

Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας | PASTRY CHEF

Διοργανωτής:
LE MONDE
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Πραγματική θεωρητική και εργαστηριακή διδασκαλία υψηλών προδιαγραφών.

Pastry Chef
Ζαχαροπλαστική και αρτοποιία. Δύο τέχνες σε διαρκή εξέλιξη που εξασφαλίζουν μια δυναμική επαγγελματική σταδιοδρομία σε εκείνους που έχουν τα απαραίτητα θεωρητικά και τεχνικά εφόδια.

Η διδακτική μεθοδολογία που ακολουθείται δημιουργεί τους νέους pastry chefs που συνδυάζουν γαστρονομικές, δημιουργικές, παραγωγικές και οργανωτικές ικανότητες, απαραίτητες σε κάθε είδος ζαχαροπλαστικής επιχείρησης. Ένα πλήρες πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας, για όλους όσοι θέλουν να εξελιχθούν και να ξεχωρίσουν στη ζαχαροπλαστική.

Ενδεικτικές Διδασκόμενες Ενότητες

  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Τέχνη Αρτοποιίας
  • Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
  • Εξοπλισμός Ζαχαροπλαστείου – Αρτοποιείου
  • Αρχές Νομοθεσίας – Αρτοποιίας
  • Πρώτες Ύλες Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας
  • Στοιχεία Μαγειρικής
  • Χημεία Τροφίμων
  • Αγγλική Ορολογία
  • Γαλλική Ορολογία
  • Διαιτητική – Διατροφή
  • Κοστολόγηση
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Catering – HACCP

Πληροφορίες

Μεθοδολογία εκπαίδευσης
Η εκπαίδευση καλλιεργεί συστηματικά το γευστικό και αισθητικό κριτήριο των σπουδαστών. Ο συνδυασμός εργαστηριακής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης, δημιουργεί επαγγελματίες που παρασκευάζουν κάθε είδους γλυκά και επιδόρπια, εκτελώντας με ακρίβεια συνταγές παραδοσιακής ή μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, βασιζόμενοι σε αγνά υλικά και αυθεντικές πρώτες ύλες.

Δράσεις και σεμινάρια
Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται σεμινάρια από ειδικούς και κορυφαίους pastry chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οργανώνονται και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία.

Επαγγελματική αποκατάσταση
Άμεση και εξασφαλισμένη διασύνδεση με τις σπουδαιότερες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας αναλαμβάνει με τη λήξη των σπουδών την τοποθέτηση των αποφοίτων σε επιχειρήσεις για να εργαστούν.

Διάρκεια Σπουδών 
Η φοίτηση είναι διετής (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης) Έναρξη προγραμμάτων: κάθε Οκτώβριο & Φεβρουάριο.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.