ΙΕΚ: Μαγειρική

Μαγειρική (chef)

ΑΘΗΝΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΠΑΤΡΑ
Οκτώβριος 2025, Φεβρουάριος 2026
2 έτη
Πλήρους, Εξ αποστάσεως
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Μαθήματα

  • Τέχνη μαγειρικής I
  • Σύνθεση μενού τεμαχισμός κρεάτων I
  • Τροφογνωσία - εδεσματολόγιο
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις - εξοπλισμός
  • Έλεγχος εμπορευμάτων
  • Υγιεινή και ασφάλεια
  • Αρχές οικονομικής
  • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
  • Οργάνωση - λειτουργία εστιατορίου
  • Γαλλικά
  • Οινολογία
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής I
  • Τέχνη Μαγειρικής II
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής II
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
  • Τέχνη μαγειρικής III
  • Τεμαχισμός κρεάτων II
  • Τέχνη μαγειρικής IV
  • Πρακτική άσκηση

Πληροφορίες

Επαγγελματική Αποκατάσταση

  • Μεγάλες Ξενοδοχειακές Μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (Catering)
  • Κρουαζιερόπλοια – Yachts
  • Βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλών
  • Επιχειρήσεις Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Επισιτιστικές Μονάδες σε χώρους Υγείας (Νοσοκομεία, Κλινικές), Εκπαίδευσης (Παιδικοί σταθμοί, Πανεπιστήμια)
  • Chef σε τηλεοπτικό σταθμό
  • Δική σου επιχείρηση (εστιατόριο)
  • Ελεύθερος επαγγελματίας (private chef)

Σημεία Υπεροχής

  • Σύγχρονες επαγγελματικές εγκαταστάσεις όμοιες με αυτές μεγάλων επισιτιστικών μονάδων
  • Αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις μεγαλύτερες Ξενοδοχειακές Μονάδες και Εστιατόρια
  • Δυνατότητα τοποθέτησης στο εξωτερικό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.