ΙΕΚ: Χρηματοοικονομικά

Λογιστική

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Φεβρουάριος 2024, Οκτώβριος 2024
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Γίνε Λογιστής – Φοροτεχνικός στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η Λογιστική αποτελεί νευραλγικό κομμάτι σε κάθε επιχείρηση, καθώς το λογιστήριο είναι από τα πιο σημαντικά τμήματά της. Η αποτελεσματική λειτουργία των οικονομικών του υπηρεσιών στηρίζεται στα στελέχη του, τα οποία παρέχουν σημαντικές πληροφορίες στη διοίκηση για τη λήψη σωστών επιχειρηματικών αποφάσεων και την επίλυση προβλημάτων.

Το Στέλεχος της σχολής Μηχανογραφημένης Λογιστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, διαθέτει όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες, χρησιμοποιώντας τα εξειδικευμένα λογισμικά και εργαλεία προκειμένου να εφαρμόσει τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα (ΕΛΠ) και τις αναπροσαρμογές αυτών, να συμμετάσχει στη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού, να εκδώσει και να διαχειριστεί τη μισθοδοσία, να καταχωρήσει, να ελέγξει, να κωδικοποιήσει και να εκδώσει τα όλα τα παραστατικά του λογιστηρίου της επιχείρησης. Ο Λογιστής αποτελεί ένα επάγγελμα που συνδυάζει μεγάλη απορρόφηση και υψηλές αποδοχές.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη σχολή Μηχανογραφημένης Λογιστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Αποκτάς εξειδικευμένες γνώσεις της λειτουργίας και χρήσης σύγχρονων λογιστικών και φοροτεχνικών προγραμμάτων.
 • Μαθαίνεις τις διατάξεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, της φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και τις διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Ελέγχεις τις λογιστικές καταστάσεις με σκοπό τη διαμόρφωση της χρηματοοικονομικής στρατηγικής της επιχείρησης.
 • Εκπαιδεύεσαι στην αντιμετώπιση πιθανών λογιστικών ελέγχων μέσω της διαύγειας των λογιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.
 • Εφαρμόζεις ως Λογιστής τις διατάξεις του Φ.Π.Α., του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας κ.λπ.
 • Παρακολουθείς σεμινάρια και εκπαιδεύεσαι σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training) μέσω συγκεκριμένων projects από την αγορά εργασίας ως στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου φοροτεχνικού γραφείου.
 • Αποκτάς Διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις και χτίζεις την καριέρα σου σε Ελληνικές και πολυεθνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

Πληροφορίες

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στη Λογιστική:

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
 • Να αποκτήσεις Higher Diploma in Business από το Cambridge College
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc(Hons) in Accounting and Finance, Λογιστική και Χρηματοοικονομική» στα ελληνικά.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη λογιστική όπως “Κώδικας Φορολογικής Συμμόρφωσης, Λογιστική Κόστους-Διοικητική Λογιστική”, “Φορολογικές Δηλώσεις & Φορολογία Εισοδήματος”, “Θεωρία και Εφαρμογή Πράξεων Ισολογισμού”, κ.ά.)

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.