ΙΕΚ: ΜΜΕ & Επικοινωνία

Αθλητική Δημοσιογραφία

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Φεβρουάριος 2024, Οκτώβριος 2024
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Γίνε Αθλητικός Συνάκτης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Αθλητικογράφος θα μας μεταφέρει τον παλμό και την ατμόσφαιρα του γηπέδου, μεταδίδοντας ζωντανά όλα όσα διαδραματίζονται σε ένα αθλητικό γεγονός. Θα βρεθεί στη μικτή ζώνη και στο Press Briefing πριν και με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης, για να εξασφαλίσει τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Θα αναλύσει τεχνικά με τη χρήση multimedia και σύγχρονων εργαλείων μοντάζ την απόδοση της ομάδας φιλοξενώντας απόψεις ειδικών. Θα κάνει ρεπορτάζ, «ακολουθώντας» την ιστορία που διέρρευσε στα social media. Αυτή είναι η συναρπαστική καθημερινότητα του Αθλητικού Δημοσιογράφου, που αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα δημοφιλέστερα είδη Δημοσιογραφίας στον κόσμο.

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη σχολή που πρώτη εισήγαγε την ειδικότητα της Αθλητικής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, θα εκπαιδευτείς από μια πλειάδα κορυφαίων επαγγελματιών που καλύπτουν μέσα από επιτελικές θέσεις όλο το φάσμα των σπορ. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ μέχρι τον κλασικό και μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε επαγγελματικά studios με πρόσβαση στα σύγχρονα digital εργαλεία που «ζητάει» η αγορά, στη σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα καλύψεις πριν αποφοιτήσεις τα μεγάλα γεγονότα, θα «συνομιλήσεις» πρώτος με τους πρωταγωνιστές, θα δεις τα ρεπορτάζ σου να δημοσιεύονται στα μεγαλύτερα αθλητικά media της χώρας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Στις σπουδές Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Εκπαιδεύεσαι σε όλα τα είδη ρεπορτάζ (ελεύθερο, πολιτικό, αστυνομικό, καλλιτεχνικό, διεθνές, οικονομικό/επιχειρηματικό, αθλητικό) και για όλα τα ΜΜΕ (τηλεόραση/web TV, sites, ραδιόφωνο/Web Radio, εφημερίδες/περιοδικά).
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μόνο ΙΕΚ που έχει λάβει 2 βραβεία για την ποιότητα σπουδών του από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και με το κορυφαίο Βραβείο Κωνσταντίνος Καλλιγάς με το οποίο έχουν τιμηθεί οι σπουδαιότεροι Έλληνες Δημοσιογράφοι.
 • Η dream team της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα διδάσκει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Δημήτρης Χατζηγεωργίου (επικεφαλής αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ), Βασίλης Μπακόπουλος (παρουσιαστής Αθλητικής Κυριακής), Παντελής Διαμαντόπουλος (διευθυντής sport24), Ισίδωρος Πρίντεζης (παρουσιαστής NOVASPORTS), Τάκης Πουρναράκης (Αlpha Radio), Γιώργος Τραπεζανίδης (ΕΡΤ 3) κ.ά.
 • Συνεργασία με τα μεγαλύτερα αθλητικά sites της χώρας (gazzetta.gr, sport24.gr)
 • Αποκλειστική συνεργασία με τον REAL MEDIA GROUP (REAL NEWS, REAL TASTE, real.gr, enikos.gr, enikonomia.gr) στο πλαίσιο της οποίας δημοσιεύονται άρθρα/ρεπορτάζ σου χτίζοντας έτσι πριν αποφοιτήσεις ένα ισχυρό portfolio.
 • Συμμετέχεις ως Αθλητικογράφος σε κορυφαίους θεσμούς/διατμηματικά projects της σχολής όπως τα DEBATES, ζωντανές συζητήσεις με καλεσμένους τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής, της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και των Media.
 • Εξειδικεύεσαι στις σημαντικότερες τάσεις των ΜΜΕ (Multimedia Journalism/Social Media, Fake News κ.λπ.).
 • Αξιοποιείς για την πρακτική σου εκπαίδευση στην Αθλητική Δημοσιογραφία τον ΑΚΜΗ WEB RADIO – το πρώτο εκπαιδευτικό e-radio στην Ελλάδα που λειτουργεί 24/7 – συμμετέχεις στον σχεδιασμό Free Press ειδικών εκδόσεων που τυπώνονται και κυκλοφορούν στην αγορά (π.χ. UPLIFT) ως μέλος μιαςπραγματικής εκδοτικής ομάδας (σύνταξη, γραφιστική, διαφήμιση).

Πληροφορίες

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Αθλητικογράφος:

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
 • Να αποκτήσεις Higher Diploma in Sports Journalism από το Cambridge College
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production-Journalism, Δημοσιογραφία” στα ελληνικά.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην αθλητική δημοσιογραφία όπως «Ευ Αγωνίζεσθαι», “Ποδόσφαιρο: Η τρίτη παγκόσμια οικονομική δύναμη”, «Ερευνητική Αθλητική Δημοσιογραφία», κ.ά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.