ΙΕΚ: Επαγγέλματα Υγείας

Νοσηλευτική

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Γίνε Βοηθός Νοσηλευτή στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στις μέρες μας η Νοσηλευτική έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς η ανάγκη για ειδικευμένους νοσηλευτές στο νευραλγικό χώρο της υγείας έχει γίνει επιτακτική.

Ο Βοηθός Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, είναι ο επαγγελματίας που θα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να επέμβει ο γιατρός. Με τις εξειδικευμένες σπουδές του σε πρότυπα επαγγελματικά εργαστήρια και με σημαντική κλινική εμπειρία, θα συνεργαστεί µε την ιατρική ομάδα και θα παρέχει υποστήριξη, τόσο στην προετοιμασία του ασθενούς για τις ιατρικές υπηρεσίες όσο και στην αποκατάστασή του στο χώρο της κλινικής ή του νοσοκομείου. Θα εφαρμόσει τις ιατρικές οδηγίες και τη θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Ο Νοσηλευτής πρόκειται για ένα καθοριστικό επάγγελμα αναφορικά με την παροχή υγειονομικής περίθαλψης με μεγάλη ζήτηση στην αγορά σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη σχολή Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Αποκτάς πρόσβαση στα μεγαλύτερα ιδιωτικά και δημόσια Νοσοκομεία στην Ελλάδα (ενδεικτικά, Όμιλος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Διαβαλκανικό, ΥΓΕΙΑ, Metropolitan – DoctorsHospital, ΑΧΕΠΑ, Άγιος Σάββας, Σωτηρία, Ιπποκράτειο, ΝΙΜΙΤΣ, ΩΝΑΣΕΙΟ, Ευρωκλινική Αθηνών κ.ά.)
 • Πρόκειται για τη μοναδική σχολή που διαθέτει στις εγκαταστάσεις της ειδικό θάλαμο προσομοίωσης πραγματικών περιστατικών, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα προπλάσματα και μηχανήματα.
 • Εκπαιδεύεσαι από επαγγελματίες νοσηλευτές με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της Υγείας.
 • Λαμβάνεις σύγχρονες εξειδικεύσεις ως Νοσηλευτής σε συνεργασία με κορυφαία διαγνωστικά κέντρα (π.χ. διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών, τεχνικές χορήγησης ενέσιμων φαρμακευτικών διαλυμάτων, τεχνικές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης, τεχνικές ραμμάτων και καυτηριασμών κ.ά.).
 • Παρακολουθείς εργαστηριακά μαθήματα εντός δομών υγείας από το α’ εξάμηνο.
 • Αναλαμβάνεις πραγματικές νοσηλευτικές αρμοδιότητες σε όλες τις επιμέρους κλινικές ενός νοσοκομείου.
 • Συνεργάζεσαι µε σπουδαστές συναφών ειδικοτήτων και φροντίζεις ως Νοσηλευτής ασθενείς σε εικονικές και πραγματικές συνθήκες.
 • Συµµετέχεις σε πανελλήνια νοσηλευτικά συνέδρια και παρουσιάζεις µελέτες που ισχυροποιούν το βιογραφικό σου.

Πληροφορίες

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στη Νοσηλευτική:

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
 • Να εξασφαλίσεις διεθνή κατοχύρωση σπουδών με το βρετανικό δίπλωμα Pearson Assured.
 • Να αποκτήσεις Higher Diploma in Nursing από το Cambridge College.
 • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) & MScinNursing Νοσηλευτική”, στα ελληνικά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.