ΙΕΚ: Επαγγέλματα Υγείας

Β. Φαρμακείου/Φαρμακολογία

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Φεβρουάριος 2024, Οκτώβριος 2024
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Γίνε Βοηθός Φαρμακοποιού στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Βοηθός Φαρμακείου / Φαρμακοποιού ή αλλιώς Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στον τομέα της Υγείας.

Μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών, ο επαγγελματίας Βοηθός Φαρμακείου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι πλήρως καταρτισμένος στην εργαστηριακή παρασκευή φαρμάκων, παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων. Παρασκευάζει φάρμακα και καλλυντικά υπό την εποπτεία του επιβλέποντος φαρμακοποιού, εξηγεί τη συνταγογραφία, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου και ολοκληρώνει το έργο του φαρμακοποιού. Επιπλέον, είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο, την ποιότητα, τη συσκευασία, τη συντήρηση και φύλαξη των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων. Το Κρατικό Δίπλωμα αποτελεί απαραίτητο προσόν για όποιον επιθυμεί να εργαστεί στον χώρο της Φαρμακολογίας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Σπουδάζοντας Βοηθός Φαρμακοποιού στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Έρχεσαι σε επαφή µε τις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών στην Ελλάδα.
  • Μόνο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρασκευάζεις ως Τεχνικός φάρμακα και καλλυντικά όπως ενυδατικές κρέμες, lotion, μάσκες αργίλου, ντεμακιγιάζ, σαπούνια, πούδρες, κερατολυτικές αλοιφές, προϊόντα ελεγμένα και πιστοποιημένα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της σειράς AKMI BEAUTY LABS συμμετέχουν διατμηματικά σπουδαστές άλλων ειδικοτήτων (Marketing, Γραφιστική, Φωτογραφία) για το branding και το packaging των προϊόντων.
  • Σε συνεργασία με κορυφαία διαγνωστικά κέντρα εξειδικεύεσαι σε τεχνικές χορήγησης ενέσιμων φαρμακευτικών διαλυμάτων, στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών κατά την εφημερία φαρμακείου, στην παρουσίαση και πώληση προϊόντων αισθητικής που πωλούνται σε όλα πλέον τα φαρμακεία κ.ά.
  • Εξειδικεύεσαι στην Ηλεκτρονική Διαχείριση Φαρμακείου και Συνταγογράφησης με κορυφαία εξειδικευμένα λογισμικά.
  • Παρασκευάζεις χημειοθεραπευτικά φάρμακα και διενεργείς τοξικολογικές εξετάσεις σε αποκλειστική συνεργασία με το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
  • Παρακολουθείς σεμινάρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες στις τελευταίες εξελίξεις του τομέα των φαρμάκων και καλλυντικών.

Πληροφορίες

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στη Φαρμακολογία:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην κομμωτική όπως «Μηχανογραφημένη διαχείριση φαρμακείου», «Φυτικά παρασκευάσµατα», «Οµοιοπαθητικά παρασκευάσµατα», κ.ά.
  • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) inBiomedicalSciences (Βιοϊατρικές Επιστήμες)”, στα ελληνικά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.