Μεταπτυχιακά: Υγεία

MSc Sports Physiotherapy | Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το MSc Sports Physiotherapy απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές, που επιθυμούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στον κλάδο τους.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Πρώτο πτυχίο Φυσικοθεραπείας από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού
  • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών στο αντικείμενο (επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη για την εισαγωγή στο πρόγραμμα)
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας (μόνο όπου απαιτείται)
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Περιγραφή

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Δυνατότητα Πρακτικής Εξάσκησης στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων κλινικών πλαισίων και εξειδικευμένων εργαστηρίων εμβιομηχανικής και αξιολόγησης της ανθρώπινης κίνησης.
✓ Τo πρώτο και μοναδικό αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Φυσικοθεραπεία, που παρέχεται στην Ελλάδα.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος MSc Sports Physiotherapy στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Science από το University of East London.
✓ Παρακολούθηση τριών κλινικών σεμιναρίων με σύγχρονη θεματολογία, παράλληλα με τη φοίτηση στο πρόγραμμα: Κλινικό Σεμινάριο Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας (με θεματολογία: Εκτίμηση Ισορροπίας, Πρόληψη Πτώσεων), Κλινικό Σεμινάριο Νευρολογικής Αποκατάστασης (με θεματολογία: Αποκατάσταση του Ημίπληκτου Άνω Άκρου) και Κλινικό Σεμινάριο Παιδιατρικής Νευρολογικής Αποκατάστασης (με θεματολογία: Κλινική Συλλογιστική, Αξιολόγηση και Καταγραφή Διαταραχών Βάδισης, Πλάνο θεραπείας, Θεραπευτική Παρέμβαση).
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Τίτλος σπουδών από το University of East London με έδρα το Λονδίνο και πολυετή παράδοση στις σπουδές Φυσικοθεραπείας: ένα από τα πρώτα Βρετανικά Πανεπιστήμια που παρείχε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε αυτό το αντικείμενο.
✓ Μαθήματα στα εξειδικευμένα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας του Κολλεγίου με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.
✓ Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Περιγραφή
Απαντώντας στις απαιτήσεις του σύγχρονου Έλληνα Φυσικοθεραπευτή, το MSc Sports Physiotherapy είναι ο πρώτος στην Ελλάδα μεταπτυχιακός τίτλος στη Φυσικοθεραπεία.

Το πρόγραμμα έχει στόχο την εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της έρευνας και στην κριτική αξιολόγηση της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας. Καταξιωμένοι επιστήμονες από διάφορους τομείς της αξιολόγησης και αποκατάστασης εξασφαλίζουν την εναρμόνιση του προγράμματος με τα σύγχρονα διεθνή επιστημονικά και εκπαιδευτικά δεδομένα. Οι κύριοι στόχοι του μεταπτυχιακού προγράμματος Φυσικοθεραπείας είναι η καλλιέργεια κριτικού και ερευνητικού πνεύματος γύρω από τις σύγχρονες Φυσικοθεραπευτικές θεωρήσεις και πράξεις.

Ένα από τα πρόσθετα οφέλη του μεταπτυχιακού προγράμματος, είναι η συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολεγίου με εξειδικευμένα εργαστήρια εμβιομηχανικής και αξιολόγησης του ανθρώπινού έργου στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στα εργαστήρια αυτά πραγματοποιείται τμήμα των ενοτήτων «Μύες, Κίνηση και Άσκηση», «Βάδιση, Στάση και Ισορροπία» καθώς και «Πτυχιακή Εργασία».

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Sports Physiotherapy απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές, που επιθυμούν να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις ειδικές γνώσεις και τις δεξιότητές τους στον τομέα.

Oι απόφοιτοι του προγράμματος ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους ως Φυσικοθεραπευτές, τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον κλινικό τομέα. Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος αποσκοπεί στο να μετοικήσει, η ολοκλήρωση του προγράμματος διευκολύνει την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος σε άλλη χώρα

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.