Μεταπτυχιακά: Πληροφορική

MSc Information Security and Digital Forensics - Μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ψηφιακή Εγκληματολογία

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες, που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριών και της ηλεκτρονικής εγκληματολογίας.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Πρώτο πτυχίο Πληροφορικής ή συναφούς αντικειμένου, από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού
  • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών στο αντικείμενο (επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη για την εισαγωγή στο πρόγραμμα)
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας (μόνο όπου απαιτείται)
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

Περιγραφή

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Tο μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα στον παγκοσμίως ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριών και της Ψηφιακής Εγκληματολογίας, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος MSc Information Security and Digital Forensics στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Science από το University of East London.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι επίσημος Partner του EC-Council Academia, του μεγαλύτερου οργανισμού πιστοποιήσεων στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων στον κόσμο, για την παροχή υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκών προγραμμάτων στην Ασφάλεια Πληροφοριών (Cybersecurity).
✓ Το 1ο ελληνικό Κολλέγιο που αναγνωρίσθηκε ως επίσημο πιστοποιημένο κέντρο από τη CISCO.
✓ Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.
✓ Μαθήματα σε υπερσύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια.
✓ Εκπαίδευση σε ειδικά υπολογιστικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται από πληθώρα οργανισμών και αρχών ηλεκτρονικής ασφάλειας παγκοσμίως.
✓ Παροχή εξειδικευμένων σεμιναρίων από την κορυφαία εταιρεία στον χώρο της Πληροφορικής SAP. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι μέλος του διεθνούς δικτύου SAP University Alliances από το 2013.
✓ Δυνατότητα απόκτησης πιστοποιήσεων της Oracle κατά τη διάρκεια των σπουδών. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει ενταχθεί στο Oracle Workforce Development Program ως Oracle University Workforce Development Program Partner στην Ελλάδα.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρία τεχνολογικών λύσεων Microsoft.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το 1ο Κολλέγιο στην Ελλάδα το οποίο έχει λάβει “Academic Membership” από το British Computer Society (BCS). Επιπλέον, είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), partner του EC-Council Academia, μέλος του διεθνούς δικτύου SAP University Alliances και μέλος του δικτύου GitHub Education.

Περιγραφή
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ψηφιακή Εγκληματολογία, MSc Information Security and ​​​​Digital Forensics, είναι το μοναδικό master που προσφέρεται στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

H ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος στο διαδίκτυο και στα πληροφοριακά συστήματα απαιτεί εξειδικευμένους επιστήμονες του τομέα της Πληροφορικής, με ικανότητες και γνώσεις για τη θωράκιση των πληροφοριακών συστημάτων καθώς και τη διαχείριση των ευρημάτων εγκληματολογικών ενεργειών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το εξειδικευμένο αυτό μεταπτυχιακό παρέχει συνδυαστικά θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο στην αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών σε υπολογιστικά συστήματα, δίκτυα και το διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα σπουδών του συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τεχνολογικά, νομικά και διαχειριστικά θέματα δίνοντας στους φοιτητές ολοκληρωμένη και σφαιρική αντίληψη του αντικειμένου των σπουδών τους. Εστιάζει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων θωράκισης των πληροφοριακών συστημάτων μέσω εφαρμογής κατάλληλων προληπτικών μέτρων και σκοπεύει στην έγκαιρη αναγνώριση πιθανών αδυναμιών. Εστιάζει, επίσης, στη συλλογή, εξόρυξη και ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων, με σκοπό την πλήρη εγκληματολογική ανάλυση κακόβουλων ενεργειών.

Η εγκληματολογική ανάλυση επιτυγχάνεται με χρήση προηγμένων λογισμικών, όπως το EnCase και το Forensic ToolKit, που χρησιμοποιούνται από σχετικές αρχές και οργανισμούς ηλεκτρονικής ασφάλειας παγκοσμίως. Δίδεται επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξοικείωση των φοιτητών με τα βασικά νομοθετικά θέματα που σχετίζονται με τον χώρο των πληροφοριακών συστημάτων.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα MSc Information Security and Digital Forensics προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον κλάδο των Δικτύων Η/Υ, των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής γενικότερα. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να:

  • Σταδιοδρομήσουν ως μεσαία και ανώτερα στελέχη σε:
  • Εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.
  • Εταιρίες κατασκευής λογισμικού ή τεχνικού εξοπλισμού ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.
  • Κυβερνητικές αρχές ηλεκτρονικής ασφάλειας και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
  • Δραστηριοποιηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες αναλαμβάνοντας παροχή υπηρεσιών στους τομείς ειδίκευσής τους (π.χ. εξιχνίαση ηλεκτρονικών εγκλημάτων, αποτίμηση ασφάλειας τοπικών πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων κ.λπ.).
  • Αποκτήσουν από τους παγκοσμίως αναγνωρισμένους φορείς CDFS (Consortium of Digital Forensics Specialists) και BCS (British Computing Society).
  • Εργαστούν ως εξειδικευμένοι σύμβουλοι στον τομέα της ηλεκτρονικής ασφάλειας

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.