Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

MA Counselling and Psychotherapy (Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
2-3 έτη
Master
Μερικής
Ελληνικά

Περιγραφή

Το MA Counselling and Psychotherapy αποτελεί το μοναδικό ελληνόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με κρατικό Βρετανικό πανεπιστήμιο.
Πρόκειται για πρόγραμμα πρακτικής-βιωματικής εκπαίδευσης, με στόχο τη κατάρτιση των φοιτητών, ώστε αυτοί ως απόφοιτοι να είναι σε θέση να ασκήσουν με ασφαλή και δεοντολογικό τρόπο το επάγγελμα του συμβούλου ή / και του ψυχοθεραπευτή.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευθούν στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία σε ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα. Παρέχει εκπαίδευση στο συνθετικό μοντέλο που αποτελεί την πιο σύγχρονη τάση στις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, λόγω του ότι οι άνθρωποι είναι πολύπλοκοι και είναι δύσκολο και ριψοκίνδυνο να ερμηνεύεται η συμπεριφορά τους βάσει μόνον μίας θεωρίας.
Το μοντέλο θεραπευτικής τεχνικής που διδάσκεται στο πρόγραμμα είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο μοντέλο Egan, με προσανατολισμό στην επίλυση θεμάτων.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι να:
• εκπαιδεύσει θεωρητικά και πρακτικά στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία με τρόπο κατάλληλο για την ασφαλή, δεοντολογική και αποτελεσματική πρακτική εφαρμογή.
• δώσει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να εγγραφούν σε αρμόδιους συλλόγους επαγγελματιών (π.χ. BACP).
• δώσει την ευκαιρία για ακαδημαϊκή αλλά και επαγγελματική εξέλιξη.
Παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής σε:
BACP κατόπιν ολοκλήρωσης 2 ετών εκπαίδευσης (PGDip) και 100 ωρών εποπτευόμενης συμβουλευτικής πρακτικής. Η εγγραφή ως Member γίνεται κατόπιν ατομικής αίτησης.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Το μοναδικό ελληνόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος MA Counselling and Psychotherapy στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Arts από το University of East London, το οποίο έχει μια μακρά παράδοση εκπαίδευσης στη συμβουλευτική (το αντίστοιχο πρόγραμμα ξεκίνησε το 1972).
✓ Η Σχολή Ψυχολογίας του UEL κατέχει την πρώτη θέση για με το ερευνητικό της έργο στη Μ. Βρετανία, ξεπερνώντας τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Cambridge ενώ το 2014 ήταν 1 από τις 4 Σχολές Ψυχολογίας στη Μ. Βρετανία της οποίας η ερευνητική δραστηριότητα είχε 100% impact.
✓ Το πρόγραμμα πληροί τις προϋποθέσεις εγγραφής στη Βρετανική Ένωση Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (BACP).
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (BACP, Membership number: 187957).
✓ Εντατική εκπαίδευση στο συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας, την πιο σύγχρονη τάση στην ψυχοθεραπεία που συνδυάζει μια ποικιλία τεχνικών και θεωρητικών μοντέλων (προσωποκεντρική, γνωσιακή, ψυχοδυναμική, υπαρξιακή προσέγγιση) και δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό μοντέλο σύνθεσης.
✓ Πλήρως εποπτευόμενη κλινική πρακτική άσκηση (τουλάχιστον 100 ωρών) σε συνεργαζόμενα κλινικά και συμβουλευτικά πλαίσια του Κολλεγίου (Ιδιωτικά κέντρα ψυχικής υγείας, Νοσοκομεία, Δημοτικοί φορείς και Ιατρεία κ.α.).
✓ Ακαδημαϊκά καταξιωμένοι και κλινικά έμπειροι καθηγητές.
✓ Δυνατότητα για δομημένη και πλαισιωμένη στο σύγχρονο γίγνεσθαι έρευνα.
✓ Τακτική εβδομαδιαία εποπτεία ως βασικό στοιχείο του προγράμματος.
✓ Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους.
✓ Πληροφόρηση και εκπαίδευση των φοιτητών πριν την πρακτική άσκηση και βοήθεια στην προετοιμασία βιογραφικού και στη διεξαγωγή της συνέντευξης.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Counselling and Psychotherapy απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασκήσουν με ασφαλή και δεοντολογικό τρόπο το επάγγελμα του Συμβούλου ή / και του Ψυχοθεραπευτή. Oι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να:
• Εργαστούν ως σύμβουλοι/θεραπευτές είτε ιδιωτικά είτε σε φορείς παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και ψυχοκοινωνικής στήριξης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
• Γίνουν οι ίδιοι επόπτες νέων συμβούλων/θεραπευτών.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.