Μεταπτυχιακά: Εκπαίδευση

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διοργανωτής:
Hellenic-American Educational Foundation
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2024
2 έτη
Certificate
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Tο διετές πρόγραμμα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΠΠΚ) προσφέρεται από το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΕΕΙ) στους εκπαιδευτικούς, με σκοπό να συμπληρώσει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και την παιδαγωγική κατάρτισή τους και να τους δώσει την ευκαιρία για καθοδηγούμενο στοχασμό πάνω στην άσκηση της διδασκαλίας τους. Τους βοηθάει δηλαδή να καλλιεργήσουν τις διδακτικές δεξιότητές τους, να έλθουν σε επαφή με ποικίλες διδακτικές πρακτικές, να γίνουν καλύτεροι δάσκαλοι/καθηγητές. Οι πιο έμπειροι δάσκαλοι μπορούν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους και ταυτόχρονα να μεταφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους στην ομάδα. Απευθύνεται δηλαδή σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πρώτο έτος: 80 διδακτικές ώρες (δ.ώ.):
• 30 δ.ώ.: Πρακτικά ζητήματα τάξης (Σχέδια μαθημάτων, Διαχείριση τάξης)
• 25 δ. ώ.: Mentoring/Coaching, Θεωρία και πράξη (Συνεργασία εκπαιδευτικών κατά ζεύγη, από έναν έμπειρο και ένα νεότερο εκπαιδευτικό).
• 25δ.ώ.: Επίκαιρα ζητήματα εκπαίδευσης
- Ισότητα ευκαιριών στην εκπαίδευση (10 ώ.)
- Η Ευρωπαϊκή διάσταση στη εκπαίδευση (5 ώ.)
- Η μέθοδος Project– ερευνητικές εργασίες (10 ώ.)

Δεύτερο έτος: 80 δ.ώ.:
• 30 δ.ώ.: Διδακτική μαθημάτων ειδικότητας, σε ομάδες εκπαιδευτικών συναφών ειδικοτήτων (Φυσικές επιστήμες, Ελληνική γλώσσα, Μαθηματικά κλπ, ανάλογα με τις ειδικότητες των συμμετεχόντων).
• 25 δ.ώ.: ΄Έναμάθημα on-line απότην Harvard Graduate School of Education (Teaching for Understanding ή άλλο).
• 25 δ.ώ.: Σχεδιασμός και εφαρμογή παρέμβασης από κάθε εκπαιδευτικό για βελτίωση διδακτικής/παιδαγωγικής πρακτικής του στο Σχολείο. Η όλη δράση, σε όλες τις λεπτομέρειες και τις φάσεις, θα αποτυπωθεί σε portfolio του εκπαιδευτικού.

Επιστημονικός υπεύθυνος: Γιώργος Μπαγάκης, Καθηγητής Μεθοδολογίας και Πολιτικών Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σύμβουλοι του προγράμματος:
Σε θέματα πρακτικών τάξης, η Δρ Κική Δεμερτζή, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, η Δρ Αγάθη Γεωργιάδου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, ο Δρ Παναγιώτης Πήλιουρας, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σεθέματα Mentoring/Coaching, η Sara Bubb Senior Lecturer, Institute of Education, University of London.

Πληροφορίες

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 160 ώρες. Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του συνόλου του προγράμματος χορηγείται Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης από το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό ‘Ιδρυμα και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.