Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology (Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το πρώτο πανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τον συνδυασμό Θετικής ψυχολογίας και Ψυχολογίας του Coaching. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από πρωτοπόρους στον τομέα της θετικής ψυχολογίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, και είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για όσους επιθυμούν να προωθήσουν την ψυχολογική ευημερία σε διάφορα εργασιακά και κοινωνικά πλαίσια.

Η σύνθεση των δύο αυτών προσεγγίσεων δημιουργεί ένα ενδιαφέρον μείγμα: από τη θετική ψυχολογία, το πρόγραμμα υιοθετεί μια ισχυρή βάση σύγχρονης έρευνας και θεωρίας σχετικά με την ψυχολογική ευημερία, ενώ από το coaching, το πρόγραμμα εκπαιδεύει σε υψηλό επίπεδο τους φοιτητές, ώστε να μπορούν να εργάζονται με πελάτες και ομάδες.Και οι δύο τομείς μοιράζονται μια ανθρωπιστική παράδοση και οι δύο εμβαθύνουν στις δυνατότητες. Και οι δύο αποτελούν το διαφορετικό και εναλλακτικό στο ‘ιατρικό μοντέλο’ που συχνά κυριαρχεί στη ψυχολογία. Γενικά, το πρόγραμμα υποστηρίζει την κουλτούρα του πολυδιάστατου επαγγελματία που κατέχει τις δεξιότητες και τη γνώση για να βελτιώσει και να προωθήσει άτομα ή/και οργανισμούς/επιχειρησιακά πλαίσια.

Το πρόγραμμα κάνει χρήση ποικίλων διδακτικών μεθόδων και μεθόδων μάθησης, ώστε να αναπτύξουν οι φοιτητές τεχνικές ενεργητικής ακρόασης, αναστοχασμού και απόκτησης των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και να αναπτύξουν νέες παρεμβάσεις στον τομέα της θετικής ψυχολογίας, ενώ ενθαρρύνεται η βιωματική μάθηση ώστε να γίνουν περισσότερο αναστοχαστικοί, με αυτό-επίγωση και με δυνατότητα εφαρμογής πρακτικών δεξιοτήτων.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Το πρώτο αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τον συνδυασμό Θετικής ψυχολογίας και Ψυχολογίας του Coaching, που προσφέρεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, με παράλληλη υποστήριξη στην αγγλική ορολογία, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Το πρόγραμμα MSc Applied Positive Psychology & Coaching Psychology είναι πιστοποιημένο στο επίπεδο Master Practitioner από το European Mentoring and Coaching Council (EMCC).
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος MSc Applied Positive Psychology and Coaching στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Science από το University of East London.
✓ Το University of East London είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στο κόσμο που προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τον συνδυασμό θετικής ψυχολογίας και ψυχολογίας του coaching, το οποίο έχει σχεδιαστεί από πρωτοπόρους στον τομέα της θετικής ψυχολογίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.
✓ Ενθάρρυνση της βιωματικής μάθησης ώστε να αποκτήσουν οι φοιτητές αυτό-επίγνωση και ικανότητα εφαρμογής πρακτικών δεξιοτήτων.
✓ Το πρόγραμμα ενισχύει την απασχολησιμότητα των coaches, θετικών ψυχολόγων, συμβούλων, ειδικών εκπαίδευσης και ανάπτυξης, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, επαγγελματιών υγείας και διοικητικών στελεχών.
✓ Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων ειδικών θετικής ψυχολογίας στην Ευρώπη οι πρώτοι με την εξειδίκευση στο συνδυασμό θετικής ψυχολογίας και coaching psychology

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.