Μεταπτυχιακά: Μηχανολογία & Τεχνολογία

MArch Architecture and Urban Design (Μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική και τον Αστικό Σχεδιασμό)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
2 έτη
Master
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Περιγραφή

Το MArch Architecture and Urban Design είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που στοχεύει στην κατάρτιση και ολοκλήρωση των επαγγελματικών και δημιουργικών δεξιοτήτων για μια επιτυχημένη καριέρα ως αρχιτέκτονας. Η δομή του παρέχει ένα διεπιστημονικό περιβάλλον μάθησης, απαραίτητο στο σημερινό, σύνθετο επαγγελματικά, αρχιτεκτονικό κόσμο.Η διαδικασία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού υποστηρίζεται από τις θεωρητικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, τεχνικές και επαγγελματικές σπουδές, οι οποίες παρέχουν ένα διεπιστημονικό μαθησιακό περιβάλλον, κατάλληλο για τον σύγχρονο επαγγελματικό κόσμο. Μέσα από το φάσμα των έργων αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, ο πρώτος χρόνος σπουδών στοχεύει στην ανάπτυξη μιας διαδικασίας σχεδιασμού σχετικής με τα σύνθετα κτίρια και τα έργα αστικού σχεδιασμού. Στο δεύτερο έτος εκπονείται η διπλωματική εργασία κατά την οποία ζητείται να αναπτυχθεί τόσο το θεωρητικό όσο και το σχεδιαστικό πλαίσιο με ολοκληρωμένες προτάσεις αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής τεχνολογίας.Το πρόγραμμα σπουδών MArch Architecture and Urban Design παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να μελετηθεί η αρχιτεκτονική από την αστική κλίμακα έως την κλίμακα του κτιρίου. H πόλη γίνεται το εργαστήριο μετασχηματισμών που ενημερώνει και εμπνέει μια αρχιτεκτονική ανταπόκριση στις σύγχρονες τοπικές και υπερ-τοπικές προκλήσεις. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται από την αντίληψη ότι οι πτυχιούχοι Αρχιτεκτονικής πρέπει να είναι εξοπλισμένοι ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά και δημιουργικά στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

-   Το πρώτο και μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Αρχιτεκτονική (Master in Architecture), που παρέχεται στην Ελλάδα.
-   Απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στην Αρχιτεκτονική και τον Αστικό Σχεδιασμό από το διακεκριμένο βρετανικό Πανεπιστήμιο, Oxford Brookes University, ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως στην αρχιτεκτονική εκπαίδευση και έρευνα.
-   Τα προγράμματα σπουδών Αρχιτεκτονικής αναγνωρίζονται ως επαγγελματικά ισοδύναμα με τα αντίστοιχα των ελληνικών δημοσίων Πανεπιστημίων, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 5ετούς κύκλου σπουδών (Bachelor & Master). Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
-   Τα πρoγράμματα σπουδών Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι πιστοποιημένα επιτυχώς και άνευ όρων στο επίπεδο Part 1 & Part 2 από το Royal Institute of British Architects (RIBA). Το γεγονός αυτό καθιστά το Μητροπολιτικό Κολλέγιο τον μοναδικό εκπαιδευτικό φορέα στην Ελλάδα που κατακτά πιστοποίηση RIBA (Part 1 & Part 2).
-   Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι 1 από τα 7 εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και 1 από τα 25 εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνώς, που έχουν πιστοποιημένα προγράμματα από το Royal Institute of British Architects (RIBA).
-   Το πρόγραμμα οδηγεί σε δικαίωμα υποβολής αιτήματος για επαγγελματική ισοδυναμία από το Βρετανικό επαγγελματικό φορέα ARB (Architects Registration Board).
-   Η μεγαλύτερη επένδυση σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια: Εργαστήριο Επεξεργασίας Ξύλου, Μετάλλου, Πλαστικού, Μικρής Κλίμακας, Μεγάλης Κλίμακας 1:1, Εκμαγείων, Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης κ.λπ
-   Εκπαιδευτικές επισκέψεις για προσομοίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, σε τοποθεσίες (sites) και οικισμούς με σκοπό την ανάληψη αρχιτεκτονικού project.
-   Εργασίες με πραγματικά οικοδομικά υλικά και αντίστοιχες κατασκευαστικές διαδικασίες σε κλίμακα 1:1, όχι μόνο σε μακέτα.
-   Ετήσια έκθεση (Year Show) με τα έργα των φοιτητών, ανοιχτή στο κοινό και τα media στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα MArch Architecture and Urban Design αποτελεί τη φυσική συνέχεια των Βρετανικών προπτυχιακών προγραμμάτων Αρχιτεκτονικής, καθώς η επιτυχής ολοκλήρωσή του συμπληρώνει τον κύκλο σπουδών που απαιτείται για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στον κλάδο.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα, είτε εργαζόμενοι σε αρχιτεκτονικά γραφεία και γραφεία μελετών, είτε ανοίγοντας το δικό τους αρχιτεκτονικό γραφείο / επιχείρηση. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως ερευνητές, διδάκτορες και ακαδημαϊκοί.Τα μαθήματα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού συντελούν στη δημιουργία ενός porfolio έργων που ανταποκρίνονται στα κριτήρια που θέτει το RIBΑ ΙΙ.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.