Μεταπτυχιακά: Μηχανολογία & Τεχνολογία

MSc Electrical Engineering and Computer Systems (Μεταπτυχιακό Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Συστημάτων Η/Υ)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζονται από το Βρετανικό Επιμελητήριο Μηχανικών στο πρότυπο Επαγγελματικών Ικανοτήτων Μηχανικών (UK-SPEC) και οδηγεί στην απόκτηση επαγγελματικών προσόντων σε δυναμικά μεταβαλλόμενες πτυχές των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους θα μελετήσουν ανώτερα θέματα της επιστήμης ηλεκτρολογικής μηχανικής και θα διευρύνουν τις γνώσεις τους στην ηλεκτρολογία και τον σχεδιασμό και εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων. Μια σειρά από μεθόδους αξιολόγησης (γραπτές εξετάσεις, παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηριακών συνεδριών με βάση την εκπόνηση πρακτικών εργασιών) ενθαρρύνει τη βαθύτερη κατανόηση και επιτρέπει την ανάπτυξη των απαραίτητων ικανοτήτων για επιτυχή άσκηση του επαγγέλματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών, κάθε φοιτητής θα ολοκληρώσει ένα τετράμηνο μεμονωμένο έργο (διατριβή), στην οποία θα εφαρμοστούν οι γνώσεις για την εκπόνηση μιας ερευνητικά σημαντικής και σε βάθος ανάλυσης και σχεδιασμού θέματος επιλογής. Το έργο θα είναι προσαρμοσμένο στα ατομικά ενδιαφέροντά των φοιτητών και μπορεί να πραγματοποιηθεί στα ιδιόκτητα Εργαστήρια Μηχανικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ή, κατόπιν συμφωνίας, στη βιομηχανία.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
- Το πρώτο και μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου (master) στην επιστήμη των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, που παρέχεται στην Ελλάδα
- Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων και πτυχιούχων ελληνικών ΤΕΙ στον κλάδο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
 Απόκτηση επαγγελματικών προσόντων σε δυναμικά μεταβαλλόμενες πτυχές της επιστήμης των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
- Δυνατότητα παράλληλης παρακολούθησης του σεμιναριακού προγράμματος Efficient Embedded System Design, που οδηγεί σε πιστοποίηση από την κορυφαία εταιρεία ARM. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός στη Νότια Ευρώπη, που έγινε ARM Certified Training Partner.
- Διεύρυνση γνώσεων ηλεκτρολογίας στο σχεδιασμό και εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων.
- Πρόσβαση σε προηγμένο εργαστηριακό εξοπλισμό ηλεκτρικών μηχανών.
- Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.