Μεταπτυχιακά: Τουρισμός & Ναυτιλιακά

MSc International Shipping and Logistics (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διεθνή Ναυτιλία και την Εφοδιαστική Αλυσίδα)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
3 έτη
Master
Πλήρους
Αγγλικά

Περιγραφή

Πάνω από το 90% των αγαθών μεταφέρονται παγκοσμίως μέσω θαλάσσης, καθιστώντας τη ναυτιλία τον πιο σημαντικό κλάδο του παγκόσμιου εμπορίου. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc International Shipping and Logistics του Southampton Solent University βοηθάει τους φοιτητές να αναπτύξουν όλες τις δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται για να διεισδύσουν και να σταδιοδρομήσουν σε αυτή τη συναρπαστική παγκόσμια βιομηχανία. Τα διευθυντικά στελέχη της ναυτιλίας στην τρέχουσα αγορά είναι απαραίτητο να κατανοούν όλες τις πτυχές της διεθνούς διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού. Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία εξελίσσεται προς την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης «από πόρτα σε πόρτα» προσέγγιση της εφοδιαστικής αλυσίδας, αυτή η γνώση καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική. Το μεταπτυχιακό έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει τους φοιτητές με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που αναζητούν οι εργοδότες στο πλαίσιο αυτής της δυναμικής βιομηχανίας. Τα μαθήματα στοχεύουν στη λεπτομερή κατανόηση των λειτουργιών και των στρατηγικών της ναυτιλίας ως μοναδικού αλλά και αναπόσπαστου τρόπου μεταφοράς στο πλαίσιο της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας. Πρόσφατα, το Πανεπιστήμιο Southampton Solent εγκαινίασε το Κέντρο Κίνας (Maritime) με κύριο στόχο την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τη βιομηχανία και τα ναυτικά πανεπιστήμια στην Κίνα, επιτρέποντας στο πανεπιστήμιο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας και των παγκόσμιων εμπορικών εξελίξεων.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία και την Εφοδιαστική Αλυσίδα, που απονέμεται από το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Southampton Solent University και προσφέρει διεθνή αναγνώριση.
✓Το Southampton Solent University αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας, ενώ στεγάζει και μια από τις κορυφαίες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης στον κόσμο (Warsash Maritime Academy).
✓Το πρόγραμμα αποτελεί το μοναδικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα με εξειδίκευση σε Shipping & Logistics.
✓Περιλαμβάνει μια σειρά σύγχρονων μαθημάτων που επιτρέπουν στους φοιτητές να αναπτύξουν βαθιά γνώση της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας και να σταδιοδρομήσουν στη ραγδαία αναπτυσσόμενη Ναυτιλιακή βιομηχανία.
✓Οι απόφοιτοι του προγράμματος διευρύνουν τις επαγγελματικές προοπτικές εξέλιξής τους σε διευθυντικές θέσεις στον κλάδο της Ναυτιλίας, εντός και εκτός Ελλάδας.
✓Το MSc International Shipping & Logistics στελεχώνει μια από τις κορυφαίες ομάδες ακαδημαϊκών πανευρωπαϊκά, η οποία συνδυάζει ερευνητική αριστεία και πλούτο επιχειρηματικής γνώσης.
✓Οι φοιτητές αποκτούν άμεση εμπειρία της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικές επισκέψεις και masterclasses από κορυφαία στελέχη της αγοράς.
✓Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με τη βιομηχανία και προσφέρει δικτύωση με Ναυτιλιακές Εταιρείες.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.