Μεταπτυχιακά: Art & Design

Μουσική Παιδαγωγικό

Διοργανωτής:
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
18 μήνες
Master
Πλήρους, Εξ αποστάσεως
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Η επιτυχής ολοκλήρωση προπτυχιακών σπουδών σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο.

ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ:
Για την εισδοχή σε οποιαδήποτε από τις τρεις κατευθύνσεις του Προγράμματος απαιτείται πτυχίο Μουσικής.
Για την κατεύθυνση της Μουσικής Παιδαγωγικής, αίτηση μπορούν επίσης να υποβάλουν και κάτοχοι πτυχίων πέραν του πτυχίου Μουσικής, οι οποίοι/ες έχουν μουσική παιδεία, εάν αυτή μπορεί να τεκμηριωθεί μέσα από το πορτφόλιό τους (βραβεία, διακρίσεις, διπλώματα μουσικής, άλλα ειδικά προσόντα, διδακτική εμπειρία, βεβαιώσεις συμμετοχής σε συνέδρια, σεμινάρια, συναυλίες, ηχογραφήσεις, βιντεογραφήσεις, κ.ά.).
Οι υποψήφιοι/ες για την κατεύθυνση της Σύνθεσης πρέπει να υποβάλουν πορτφόλιο έργων.
Οι υποψήφιοι/ες για την κατεύθυνση της Εκτέλεσης θα πρέπει να αξιολογηθούν σε ακρόαση μουσικού οργάνου.
Το Τμήμα δύναται να καλέσει τον/την υποψήφιο/α εάν κρίνει σκόπιμο, σε συνέντευξη/ακρόαση.
Το Τμήμα δύναται να ζητήσει επιπρόσθετες πληροφορίες και έγγραφα από τον/την υποψήφιο/α, καθώς επίσης και να υιοθετήσει οποιαδήποτε επιπρόσθετα κριτήρια κρίνει αναγκαία/απαραίτητα.

Περιγραφή

Το πρόγραμμα και το ποικίλο επαγγελματικό υπόβαθρο των καθηγητών μας σας βοηθούν να εμβαθύνετε στη μουσική εκπαίδευση, στη σύγχρονη κοινωνία

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ EUC

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσικής στο EUC αποσκοπεί στην παροχή γνώσεων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων και στάσεων που θα επιτρέψουν στους φοιτητές να διακριθούν ως μουσικοπαιδαγωγοί, αλλά και να καταδείξουν τη σημαντικότητα της μουσικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος αποτελούν άρτια προετοιμασμένους επαγγελματίες στον τομέα της μουσικής παιδαγωγικής, με ευρεία και εις βάθος μόρφωση και κατάρτιση σε θεωρητικό, μουσικό και παιδαγωγικό επίπεδο. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό θεωρείται επιπρόσθετο προσόν για προαγωγή/ανέλιξη στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, σε τοπικές κοινότητες και σε πολιτιστικούς οργανισμούς, ενώ, παράλληλα, αξιοποιείται σε θέσεις εποπτείας/διοίκησης ωδείου ή ιδιωτικού στούντιο και διεύθυνσης χορωδιακού ή οργανικού συνόλου.

5 Αστέρια στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στον τομέα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Το Πανεπιστήμιο εξασφάλισε ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες σε ό,τι αφορά τη σχέση φοιτητών-καθηγητών, τις φοιτητικές υπηρεσίες, την τεχνολογία, και την αφοσίωση του οργανισμού σε θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.. Πέρα από την επιβεβαίωση αριστείας στον τομέα της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων (Rated For Excellence) για τη συνολική του απόδοση, όπως επίσης και για τους τομείς Διδασκαλίας, Απασχολησιμότητας, Διεθνοποίησης, Προγράμματος Ιατρικής, και Φοιτητικών Υπηρεσιών/Στήριξης Φοιτητών.

Πληροφορίες

ECTS: 90

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Μουσική Παιδαγωγική
  • Διδασκαλία
  • Σύνθεση
  • Μουσική Παραγωγή

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.