Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

MA Child Psychology for Education

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Σε συνεργασία με το: UNIVERSITY OF EAST LONDON

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MA Child Psychology for Education προσφέρει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δεξιότητες στην επιστήμη της Ψυχολογίας και της Εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευρεία γκάμα πτυχιούχων και κυρίως σε αποφοίτους σχολών εκπαίδευσης (προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής), τμημάτων ψυχολογίας αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εμβαθύνει και να επεκτείνει τις γνώσεις του στον κλάδο της Ψυχολογίας εφαρμοσμένης στην Εκπαίδευση. Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εις βάθος και να κατανοήσουν τις αξίες και τις πρακτικές της επιστήμης της Ψυχολογίας οι οποίες εφαρμόζονται στην εκπαίδευση διαδικασία και να αναπτύξουν παράλληλα εξειδικευμένες δεξιότητες, με τις οποίες θα μπορούν στο μέλλον να κατανοήσουν συγκεκριμένες ανάγκες των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους φοιτητές να εφαρμόσουν τα θεωρητικά μοντέλα της Ψυχολογίας που θα διδαχθούν σε όλα τα εκπαιδευτικά πλαίσια, αλλά και στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία και την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Εστιάζει στην εκπαιδευτική διάσταση της Ψυχολογίας, γεγονός που καθιστά τους αποφοίτους ικανούς να παρέχουν εξειδικευμένη και ουσιαστική υποστήριξη σε μαθητές και εφήβους, παράλληλα αλλά και επάλληλα με την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης ενός συνεργατικού πλαισίου με τους γονείς.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ειδική Αγωγή, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος MA Child Psychology for Education στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Arts από το University of East London.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Παράλληλη παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων από καταξιωμένους ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους.
✓ Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.
✓ Ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Πληροφορίες

Το μεταπτυχιακό MA Child Psychology for Education προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον κλάδο της Εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοι γίνονται πιο ανταγωνιστικοί στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, καθώς κατανοούν τις αξίες, πρακτικές, οργανωτικές και διαπροσωπικές διαστάσεις των επιστημών της Εκπαίδευσης και της Ψυχολογίας, καθώς και τη διασύνδεση, αλληλεπίδραση και αμοιβαία επίδραση μεταξύ τους.

Μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους εργαζόμενοι σε σχολεία διαφόρων βαθμίδων, κέντρα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, ιδρύματα/συλλόγους και φορείς που ασχολούνται με την υποστήριξη του παιδιού, κέντρα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και ως σύμβουλοι συνεργαζόμενοι με χώρους όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία εκπαιδευτικού με γνώσεις πάνω στην πρώιμη αναγνώριση, αξιολόγηση και παρέμβαση πιθανών προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές και οι νέοι, αλλά και οι γονείς τους.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.