Μεταπτυχιακά: Πληροφορική

MSc Computer Games Development (Μεταπτυχιακό στην Ανάπτυξη Παιχνιδιών Η/Υ)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες του κλάδου της Πληροφορικής, που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ανάπτυξη παιχνιδιών.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Πρώτο πτυχίο Πληροφορικής ή συναφούς αντικειμένου, από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού
  • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών στο αντικείμενο (επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη για την εισαγωγή στο πρόγραμμα)
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας (μόνο όπου απαιτείται)
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

Περιγραφή

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓ Το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της ανάπτυξης εφαρμογών παιχνιδιών παγκοσμίως.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών με διεθνή αναγνώριση του πτυχίου που απονέμεται από το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο, University of East London.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος MSc Computer Games Development στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Science από το University of East London.
✓ Εκμάθηση ολοκληρωμένης ανάπτυξης ενός παιχνιδιού είτε για Η/Υ, είτε για κινητά, είτε για εφαρμογή σε άλλες επιστήμες (όπως Virtual Reality Applications για εργοστάσια).
✓ Έμφαση σε προηγμένες μεθόδους ανάπτυξης εφαρμογών σε ειδικά περιβάλλοντα και στον σχεδιασμό διαφορετικών σεναρίων και επιπέδων ενός παιχνιδιού.
✓ Μαθήματα σε εργαστήρια με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.
✓ Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το 1ο ελληνικό Κολλέγιο που αναγνωρίσθηκε ως επίσημο πιστοποιημένο κέντρο από τη CISCO.
✓ Δυνατότητα απόκτησης πιστοποιήσεων της Oracle κατά τη διάρκεια των σπουδών. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει ενταχθεί στο Oracle Workforce Development Program ως Oracle University Workforce Development Program Partner στην Ελλάδα.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρία τεχνολογικών λύσεων Microsoft.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το 1ο Κολλέγιο στην Ελλάδα το οποίο έχει λάβει “Academic Membership” από το British Computer Society (BCS). Επιπλέον, είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), partner του EC-Council Academia, μέλος του διεθνούς δικτύου SAP University Alliances και μέλος του δικτύου GitHub Education.

Περιγραφή προγράμματος
Το MSc Computer Games Development είναι το, μοναδικό στην Ελλάδα, πρόγραμμα εξειδίκευσης που απευθύνεται στους αποφοίτους της επιστήμης της πληροφορικής οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν ουσιαστικές και ολοκληρωμένες γνώσεις στα επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών παιχνιδιών σε διάφορες πλατφόρμες Η/Υ.

Η βιομηχανία των παιχνιδιών Η/Υ είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος, ειδικά στην εποχή των Smartphones. Οι προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος δεν περιορίζονται μόνο στην αγορά του Gaming, μιας και ολοένα και εντονότερα καταγράφεται η τάση της χρήσης του προγραμματιστικού περιβάλλοντος ανάπτυξης παιχνιδιών σε βιομηχανικές εφαρμογές.

Το εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών παρέχει, συνδυαστικά, θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο σε βασικά πεδία ανάπτυξης παιχνιδιών Η/Υ, όπως τα ειδικά προγραμματιστικά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών σε ειδικά περιβάλλοντα (Unity3D, UnReal), ο σχεδιασμός σεναρίων και επιπέδων ενός παιχνιδιού, καθώς και οι μεθοδολογίες διαχείρισης ανάπτυξης ενός σχετικού έργου.

Πληροφορίες

 Επαγγελματικές Προοπτικές
Το εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών παρέχει, συνδυαστικά, θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο σε βασικά πεδία ανάπτυξης παιχνιδιών Η/Υ, όπως τα ειδικά προγραμματιστικά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών σε ειδικά περιβάλλοντα (Unity3D, UnReal), ο σχεδιασμός σεναρίων και επιπέδων ενός παιχνιδιού, καθώς και οι μεθοδολογίες διαχείρισης ανάπτυξης ενός σχετικού έργου.

Το πρόγραμμα τους εξοπλίζει με τα κατάλληλα εφόδια και πρακτικές που απαιτούνται για να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών ή να διεκδικήσουν θέσεις έμπειρων επιστημόνων δεδομένων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.