Μεταπτυχιακά: Τουρισμός & Ναυτιλιακά

MSc International Hospitality, Events and Tourism Management - Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Φιλοξενία, Οργάνωση Εκδηλώσεων και Διοίκηση Τουρισμού

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευρεία γκάμα πτυχιούχων και επαγγελματιών που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον κλάδο της Διοίκησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα Ελλάδας ή Εξωτερικού ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου (Για μη κατόχους πτυχίου απαιτείται 5ετής αποδεδειγμένη εμπειρία)
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

Περιγραφή

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) – εξειδικευμένο Όργανο του ΟΗΕ.έξω αυτό το πρόγραμμα;
✓ Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών από το Oxford Brookes University, το 2ο στη Μ. Βρετανία και 9ο στον κόσμο καλύτερο Πανεπιστήμιο για σπουδές τουρισμού (βάσει του διεθνούς πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων QS Ranking 2019).
✓ Το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται στην Ελλάδα από Βρετανικό Πανεπιστήμιο που εστιάζει και στην οργάνωση Εκδηλώσεων-Events Management.
✓ Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας με τη χρήση νέων τεχνολογιών, παιχνίδια ρόλων, ομαδικές ή ατομικές εργασίες.
✓ Παρακολούθηση σεμιναρίων από ισχυρά στελέχη του κλάδου και συνεχής επιμόρφωση με στόχο την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για τον κλάδο της φιλοξενίας(π.χ. ξενοδοχειακές κρατήσεις-πρόγραμμα Opera, Τεχνικές upselling, Wine tasting κ.λπ.).
✓ Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικές επιχειρήσεις με στόχο τη βαθιά κατανόηση της λειτουργίας τους.
✓ Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.
✓ Δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε πλήθος επιχειρήσεων (ξενοδοχεία –αποκλειστικά- 4 και 5 αστέρων, τουριστικά γραφεία, γραφεία διοργάνωσης συνεδρίων, εταιρείες μεταφορών κ.α.).
✓ Προσωπικός μέντορας (επαγγελματίας του κλάδου της φιλοξενίας) για κάθε φοιτητή ο οποίος ανατίθεται στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους και αναλαμβάνει να τον καθοδηγήσει στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.
✓ Συμβουλευτική υποστήριξη από το Career Office του Κολλεγίου για τη συγγραφή βιογραφικού έως και την συμμετοχή σε επαγγελματική συνέντευξη.
✓  Η Σχολή Τουρισμού έχει βραβευθεί 6 φορές ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider) στα Greek Hospitality Awards και έχει τιμηθεί 3 φορές στα Tourism Awards (2020, 2021, 2022) για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) – εξειδικευμένο Όργανο του ΟΗΕ.

 Περιγραφή προγράμματος
Με την Ελλάδα να βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών διεθνώς αλλά και τον ανταγωνισμό να εντείνεται, οι επιχειρήσεις αναζητούν άρτια καταρτισμένα στελέχη. Το Μητροπολιτικό κολλέγιο εισάγει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει τη Διοίκηση στις μονάδες τουρισμού και φιλοξενίας και την οργάνωση εκδηλώσεων κάθε τύπου (συνέδρια, εκθέσεις, ταξίδια κινήτρων κ.α.). Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται σε συνεργασία με ένα από τα καλύτερα βρετανικά πανεπιστήμια στον κλάδο του τουρισμού, το πανεπιστήμιο Oxford Brookes University ενώ το διδακτικό προσωπικό κατέχει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους και επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο της φιλοξενίας.
Το περιεχόμενο του προγράμματος εφοδιάζει τους φοιτητές με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για κάθε εργαζόμενο στον κλάδο του τουρισμού. Ο διεθνής προσανατολισμός του προγράμματος αποτελεί ισχυρό σύμμαχο στην επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών εντός και εκτός Ελλάδας ενώ η σύγχρονη φύση των μαθημάτων αποτελεί εγγύηση για ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές προοπτικές
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc International Hospitality, Events and Tourism Management, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της σύγχρονης διεθνούς αγοράς εργασίας, προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο του τουρισμού.
Στους μεταπτυχιακούς φοιτητές δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης ή εργασίας εφόσον το επιθυμούν (και το επιτρέπει το προφίλ τους) στα εξής τμήματα και θέσεις εργασίας:F&B (service, hostess, restaurant supervisor, F&B assistant), Front office (κρατήσεις, πωλήσεις, γραμματεία, γκρουμ, concierge), Sales, Marketing, Events. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να:
Σταδιοδρομήσουν ως ανώτερα και ανώτατα στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και οργανισμών.
Να συνεχίσουν για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.