Μεταπτυχιακά: Διοίκηση Επιχειρήσεων

MA Sport Management (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Αθλητισμού)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες από τον χώρο του αθλητισμού που επιθυμούν να επεκτείνουν το εύρος των γνώσεων και ικανοτήτων τους και να διεκδικήσουν ανώτατες διοικητικές θέσεις στον κλάδο τους.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Πρώτο πτυχίο Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού σε αντικείμενα σχετικά την Επιστήμη του Αθλητισμού ή της Διοίκησης.
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

Περιγραφή

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓ Το πρώτο αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ανάπτυξη και Διοίκηση Αθλητισμού, που παρέχεται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο, Solent University.
✓ Εκπαίδευση σε βασικές αρχές διοίκησης και προγράμματα ανάπτυξης του αθλητισμού με σημείο αναφοράς διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς.
✓ Έμφαση στην επιχειρησιακή πλευρά του αθλητισμού για τον προγραμματισμό, τη διαχείριση, τη διαφήμιση, την οργάνωση, την καλλιέργεια, την προβολή και την ανάπτυξη ενός αθλήματος και της ομοσπονδίας που το εκπροσωπεί.
✓ Διεπιστημονική, ολιστική προσέγγιση της αθλητικής βιομηχανίας και των συναφών πεδίων που εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση σε πληθώρα κλάδων (τουρισμός, ψυχαγωγία, υγεία, εκπαίδευση, ποιότητα ζωής).
✓ Συνεργασία με παγκόσμιους και περιφερειακούς οργανισμούς με ηγετικό ρόλο στον τομέα του Sport Μanagement: European Association of Sport Management (EASM).

Περιγραφή Σπουδών
Αποστολή του προγράμματος MA Sport Management (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Αθλητισμού) που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι να παρέχει στους φοιτητές τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διεθνούς και ταχύτατα αναπτυσσομένης αθλητικής βιομηχανίας.
Η οργάνωση αθλητικών γεγονότων, η διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων, η διοίκηση αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων δημιουργούν την ανάγκη εξειδικευμένα στελέχη με διοικητικές γνώσεις προσαρμοσμένες στο αθλητικό προϊόν.
Το πρόγραμμα MA Sport Management (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Αθλητισμού) στοχεύει στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και γνώσης μέσα από την κατανόηση σύγχρονων ερευνητικών, διοικητικών και εμπορικών τάσεων στη διοίκηση του αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει στους φοιτητές τις κατάλληλες δεξιότητες στο πεδίο της διοίκησης και ανάπτυξης του αθλητισμού ώστε να εξελιχθούν σε επαγγελματίες αθλητικής διοίκησης σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, διαχείρισης προϋπολογισμού, αθλητικού δικαίου, ανθρώπινου δυναμικού, μάρκετινγκ και χορηγιών, διοίκησης εγκαταστάσεων και γενικότερης ανάπτυξης.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα MA Sport Management (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Αθλητισμού) προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον τομέα της Ανάπτυξης και Διοίκησης, σε πληθώρα κλάδων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον αθλητισμό. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε:

  • Δημόσιους Αθλητικούς Οργανισμούς
  • Κρατικούς φορείς που σχετίζονται με τον αθλητισμό (π.χ. Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού/αθλητικές ομοσπονδίες-ενώσεις)
  • Αθλητικές Ανώνυμες εταιρείες (Κ.Α.Ε. & Π.Α.Ε.)
  • Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες ομοσπονδίες (UEFA, FIFA, IAAF, FIBA κ.α.)
  • Ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και διαχείρισης του αθλητισμού (π.χ. Ηνωμένα Έθνη, UNESCO).
  • Ιδιωτικούς αθλητικούς συλλόγους-Σωματεία.
  • Ιδιωτικά γυμναστήρια.
  • Τοπική αυτοδιοίκηση (π.χ. δημοτικά και κοινοτικά προγράμματα άθλησης).
  • Επαγγελματικές/ερασιτεχνικές ομάδες και σωματεία.
  • Τουριστικούς οργανισμούς και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
  • Τμήμα Μάρκετινγκ/Πωλήσεων σε εταιρείες αθλητικών ειδών.
  • Μ.Κ.Ο. συναφείς με εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες.

 

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.