Μεταπτυχιακά: Διοίκηση Επιχειρήσεων

MSc Real Estate Management and Development (Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση και Ανάπτυξη Ακινήτων)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1-2 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Ελληνικά

Περιγραφή

 Το MSc Real Estate Management and Development (Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση και Ανάπτυξη Ακινήτων) είναι το μοναδικό master που προσφέρεται στην Ελλάδα με απόλυτη εξειδίκευση στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

H ραγδαία αύξηση των επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία, είναι γεγονός τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, δίνοντας σημαντική ώθηση στην προσπάθεια ανασύνταξης της ελληνικής οικονομίας. Επενδύσεις, οι οποίες εστιάζουν, στην εκμετάλλευση ακινήτων σε επίπεδο βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb), μακροχρόνιων μισθώσεων αλλά και στην ανέγερση νέας οικοδομής, είναι πτυχές αυτού του τομέα που παρουσιάζουν σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Το εξειδικευμένο αυτό μεταπτυχιακό έρχεται να καλύψει το κενό εκπαίδευσης αυτού του κλάδου, παρέχοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν όλο το απαραίτητο θεωρητικό αλλά και πρακτικό υπόβαθρο προκειμένου να αναπτύξουν τις τεχνοκρατικές τους δεξιότητες στην διαχείριση επενδύσεων ακίνητης περιουσίας αλλά και στην ιδιαίτερα σημαντική πτυχή αυτού του γνωστικού αντικειμένου, που αποτελεί η εκτιμητική ακινήτων.

Το MSc Real Estate Management and Development (Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση και Ανάπτυξη Ακινήτων) , συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη μετάβαση του συμμετέχοντος από τη θεωρητική κατανόηση των μηχανισμών αγοράς ακίνητης περιουσίας στην απόκτηση τεχνικών δεξιοτήτων που καλύπτουν όλο το φάσμα σύλληψης, σχεδιασμού αλλά και αξιολόγησης επενδύσεων στο δυναμικό κλάδο του real estate. Οι μαθησιακοί στόχοι του Προγράμματος επιτυγχάνονται με χρήση προηγμένων λογισμικών στα εργαστήρια της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από ακαδημαϊκούς με πολυετή επαγγελματική εμπειρία και κατόχους διακεκριμένων θεσμικών θέσεων στον χώρο της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και της εκτιμητικής ακινήτων.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

-   Το μοναδικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα με εξειδίκευση σε όλο το φάσμα της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της ελληνικής οικονομίας.
-  Πλήρως ελληνόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών από το κορυφαίο βρετανικό Πανεπιστήμιο, Oxford Brookes University.
-   Μαθήματα σχεδιασμένα να προετοιμάζουν τους αποφοίτους για την απόκτηση της επαγγελματικής πιστοποίησης στην εκτιμητική ακινήτων, από το Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) της Μεγάλης Βρετανίας.
-   Απόκτηση θεωρητικών αλλά κυρίως πρακτικών/τεχνικών γνώσεων στη διαχείριση βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb), μακροχρόνιων μισθώσεων, εκτίμησης ακινήτων και διαχείρισης χαρτοφυλακίου ακίνητης περιουσίας.
-   Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος (full-time) ή σε δύο έτη (part-time).
-   Υπερσύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια, κατάλληλα εξοπλισμένα με λογισμικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας.
-   Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων και πιστοποιήσεων με αντικείμενα την διαχείριση επενδύσεων ακίνητης περιουσίας, χρηματοοικονομικά ακίνητης περιουσίας, διαχείριση βραχυχρόνιων μισθώσεων και διαχείριση μακροχρόνιων μισθώσεων από κορυφαία στελέχη και επενδυτές της αγοράς ακινήτων.
-   Το 1ο ελληνικό Κολλέγιο που αναγνωρίσθηκε ως επίσημο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής (European Business Ethics Network, EBEN).
-  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι Πλήρες Μέλος στο European Foundation for Management Development (EFMD), το διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο για εκπαιδευτικά ιδρύματα με σπουδές Διοίκησης.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το MSc Real Estate Management and Development (Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση και Ανάπτυξη Ακινήτων) προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στην διοίκηση και διαχείριση όλων των μορφών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν αποκτήσει όλες εκείνες τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις, προκειμένου να:

  • Διοικήσουν, αναπτύξουν και αξιολογήσουν τις δικές τους επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία ανεξαρτήτως μορφής επένδυσης (αγορά/πώληση ακινήτων, εκτίμηση ακινήτων, επενδύσεις σε ακίνητα με σκοπό τη βραχυχρόνια μίσθωση, επενδύσεις σε ακίνητα με σκοπό τη μακροχρόνια μίσθωση, εκτιμήσεις ακινήτων)
  • Εργαστούν ως Στελέχη εταιρείας διαχείρισης ακινήτων
  • Εργαστούν ως ανεξάρτητοι εξειδικευμένοι Σύμβουλοι διαχείρισης ακίνητης περιουσίας
  • Εργαστούν ως διαχειριστές χαρτοφυλακίου επενδύσεων ακίνητης περιουσίας.
  • Λάβουν την πιστοποίηση του Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS), ώστε να εργαστούν ως ανεξάρτητοι εκτιμητές ακινήτων.

 

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.