Μεταπτυχιακά: Διοίκηση Επιχειρήσεων

MSc Entrepreneurship and Innovation (Μεταπτυχιακό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1-2 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Ελληνικά, Αγγλικά

Περιγραφή

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία [MSc Entrepreneurship & Innovation] είναι το μοναδικό master που προσφέρεται στην Ελλάδα με εξειδίκευση στα συγκεκριμένα αντικείμενα.

H ραγδαία ανάπτυξη οικοσυστημάτων επιχειρηματικότητας είναι γεγονός τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, τα οποία έχουν οδηγήσει στην ανάδειξη αρκετών επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων. Επίσης, τα τελευταία χρόνια είναι διαθέσιμα σημαντικά ευρωπαϊκά αλλά και ελληνικά αναπτυξιακά προγράμματα, τα οποία στοχεύουν τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών. Ωστόσο, παρά την επιτυχία που έχουν γνωρίσει αρκετές ελληνικές νεοφυείς αλλά και ραγδαία αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική αναπτυγμένη χώρα που δεν παρέχει τη δυνατότητα ακαδημαϊκής εκπαίδευσης σε επίδοξους νέους επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και σε όσους επιθυμούν να εργαστούν σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης (R&D departments).

Το MSc Entrepreneurship & Innovation έρχεται να καλύψει το κενό εκπαίδευσης, παρέχοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν όλο το απαραίτητο θεωρητικό αλλά και πρακτικό υπόβαθρο προκειμένου να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα, πραγματικότητα αλλά και να δώσουν νέα πνοή στην επιχείρησή τους. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ανάπτυξη επιχειρηματικής (προϊοντικής) καινοτομίας με στόχο να συμβάλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε ήδη αναπτυγμένες επιχειρήσεις.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο θεωρητικά, τεχνολογικά, μεθοδολογικά αλλά και διαχειριστικά θέματα δίνοντας στους φοιτητές ολοκληρωμένη και σφαιρική αντίληψη του «επιχειρείν» και ανάπτυξης της επιχειρηματικής καινοτομίας. Οι μαθησιακοί στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται με χρήση προηγμένων λογισμικών στα εργαστήρια της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από ακαδημαϊκούς με πολυετή εμπειρία στο business coaching & mentoring, αλλά και με εμπειρία στη διοίκηση start-up και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

-  Το μοναδικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν/αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και να εκπαιδευτούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής καινοτομίας στα πλαίσια μιας μικρομεσαίας επιχείρησης με περιορισμένους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους.
-   Πλήρως ελληνόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών από το κορυφαίο βρετανικό Πανεπιστήμιο, Oxford Brookes University, με διεθνή αναγνώριση.
-   Το 1ο Κολλέγιο στην Ελλάδα που αναγνωρίσθηκε ως επίσημο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής (European Business Ethics Network, EBEN).
-   Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος (full-time) ή σε δύο έτη (part-time).
-   Μαθήματα σε υπερσύγχρονα και εξειδικευμένα εργαστήρια στην ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας (start-up project).
-   Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων και πιστοποιήσεων με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία από την εξειδικευμένη εταιρεία στον χώρο του business coaching and mentoring, Stellar Light.
-   Guest lectures από επιτυχημένους ιδιοκτήτες νεοφυών επιχειρήσεων (startupers) και μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.
-   Δυνατότητα παρουσίασης των επιχειρηματικών ιδεών σε επιτυχημένους επιχειρηματίες και startupers.
-   Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι Πλήρες Μέλος στο European Foundation for Management Development (EFMD), το διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο για εκπαιδευτικά ιδρύματα με σπουδές Διοίκησης.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το MSc Entrepreneurship & Innovation προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στην διοίκηση νεοφυών αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία, τον πυρήνα μιας νέας ή ΜΜΕ. Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν αποκτήσει όλες εκείνες τις πρακτικές δεξιότητες προκειμένου να:

  • Διοικήσουν/αναπτύξουν τη δική τους μικρομεσαία επιχείρηση (entrepreneurs)
  • Δημιουργήσουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση (startup)
  • Εργαστούν ως στελέχη καινοτομίας σε οργανωμένα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης μεγάλων επιχειρήσεων (intrapreneurs)
  • Εργαστούν ως ανεξάρτητοι εξειδικευμένοι σύμβουλοι επιχειρηματικότητας (business coaches, business mentors)
  • Εργαστούν ως εξειδικευμένα στελέχη επιχειρηματικής ανάπτυξης σε πολυεθνικές εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.