Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου

Διοργανωτής:
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
18 μήνες
Master
Πλήρους, Εξ αποστάσεως
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Η επιτυχής ολοκλήρωση προπτυχιακών σπουδών σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο.

ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ:

  • Γίνονται δεκτοί/ές πτυχιούχοι από διάφορα γνωστικά πεδία όπως Ψυχολογία, Επιστήμες της Αγωγής, Νοσηλευτική, Ιατρική, Νομική, Κοινωνική Εργασία, Φυσική Αγωγή με Γενικό Μέσο Όρο βαθμολογίας (G.P.A) 2.80 (ή αντίστοιχο άλλου συστήματος βαθμολογίας).
  • Οι φοιτητές/τριες που δεν πληρούν το ακαδημαϊκό κριτήριο της βαθμολογίας (G.P.A) 2.80 (ή αντίστοιχο άλλου συστήματος βαθμολογίας), αλλά μπορούν τα παρουσιάσουν ένα βιογραφικό με δραστηριότητες συναφείς με το γνωστικό αντικείμενο του προτεινόμενου μεταπτυχιακού, θα λαμβάνονται υπόψιν.
  • Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που προέρχονται από ακαδημαϊκά υπόβαθρα χωρίς μαθήματα ‘Στατιστικής’ και ‘Παιδικής Ανάπτυξης’, αλλά πληρούν όλες τις άλλες προϋποθέσεις εισδοχής, θα λάβουν «υπό όρους αποδοχή». Μετά από αυτό, θα πρέπει να παρακολουθήσουν δύο σύντομα προπαρασκευαστικά μαθήματα στους σχετικούς τομείς, με τίτλο “Προπαρασκευαστικό Μάθημα Στατιστικής στις Κοινωνικές Επιστήμες” and “ Προπαρασκευαστικό Μάθημα στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία”, αντίστοιχα. Ανάλογα με την προηγούμενη εκπαίδευσή τους, ενδέχεται να λάβουν εξαίρεση σε ένα από τα δύο προπαρασκευαστικά μαθήματα.

Περιγραφή

Ένα μεταπτυχιακό επικεντρωμένο σε έρευνα που εφοδιάζει τους επαγγελματίες επαρκώς, ώστε να γίνουν παράγοντες αλλαγής στον τομέα της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΣΤΟ EUC

Το Μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου στο EUC παρέχει στους επαγγελματίες και σε όσους επιθυμούν να εργαστούν με αυτές τις ηλικίες, τις αναλυτικές δεξιότητες, τις πρακτικές εργασίας και τις ερευνητικές μεθόδους που απαιτούνται για την εξέλιξη του τομέα της ψυχολογικής υγείας.

Το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές λεπτομερή γνώση των τάσεων πολιτικής και των καινοτόμων πρακτικών στον τομέα της ψυχικής υγείας που σχετίζεται με παιδιά, νέους και τις οικογένειές τους. Με έμφαση στην έγκαιρη παρέμβαση ως προληπτικό μέτρο, τα βασικά μαθήματα του προγράμματος αναπτύσσουν δεξιότητες και γνώσεις που σχετίζονται με την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Έμφαση δίνεται στις ερευνητικές μεθόδους, τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και την ανάπτυξη της υγείας των παιδιών και των εφήβων. Υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών του τμήματος, οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά σε εξειδικευμένη έρευνα, μέσα από την οποία ενισχύονται οι γνώσεις τους στον επιλεγμένο τομέα τους. Οι απόφοιτοι είναι σε θέση να συμβάλουν στον σχεδιασμό στρατηγικών που προωθούν την ένταξη και την προστασία των παιδιών και των αναδυόμενων ενηλίκων σε διάφορους φορείς ή να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές σε συναφείς τομείς.

5 Αστέρια στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στον τομέα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Το Πανεπιστήμιο εξασφάλισε ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες σε ό,τι αφορά τη σχέση φοιτητών-καθηγητών, τις φοιτητικές υπηρεσίες, την τεχνολογία, και την αφοσίωση του οργανισμού σε θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.. Πέρα από την επιβεβαίωση αριστείας στον τομέα της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων (Rated For Excellence) για τη συνολική του απόδοση, όπως επίσης και για τους τομείς Διδασκαλίας, Απασχολησιμότητας, Διεθνοποίησης, Προγράμματος Ιατρικής, και Φοιτητικών Υπηρεσιών/Στήριξης Φοιτητών.
 

Πληροφορίες

ECTS: 90

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας
  • Ιδιωτικές Πρακτικές
  • Εφαρμοσμένης Έρευνας 

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.