Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας

ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
1,5 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Η εισαγωγή στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου βασίζεται στην προηγούμενη ακαδημαϊκή επίδοση, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στην επαγγελματική εμπειρία και στην επαρκή γνώση της Αγγλικής. Η διαδικασία επιλογής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα τεκμήρια ηγετικής ικανότητας και ακαδημαϊκής αριστείας.

Τα ελάχιστα κριτήρια εισαγωγής είναι:

  • Προπτυχιακές σπουδές από αναγνωρισμένο Κολλέγιο ή Πανεπιστήμιο με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον B (3.0).
  • Επαρκής γνώση της αγγλικής γλώσσας (τα μαθήματα διεξάγονται αποκλειστικά στα Αγγλικά). Μπορείτε να ανατρέξετε στην ενότητα των αποδεικτικών επαρκούς γνώσης της Αγγλικής που γίνονται αποδεκτά από το Πανεπιστήμιο.
  • Συνέντευξη: Κάθε υποψήφιος σπουδαστής που πληροί τα κριτήρια εισαγωγής περνάει από προσωπική συνέντευξη. Συνήθως η συνέντευξη γίνεται δια ζώσης αλλά για τους υποψηφίους που κατοικούν εκτός Αθηνών μπορεί να γίνει τηλεφωνικώς ή με τηλεδιάσκεψη.

Περιγραφή

Το MSSHM σχεδιάστηκε από τον Καθηγητή Γεώργιο Π. Χρούσο, έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο ειδικούς στη βιολογία και στην ιατρική του άγχους. Η διεπιστημονική διδακτέα ύλη περιλαμβάνει μαθήματα στη βιολογία και την ιατρική του άγχους, τη στατιστική και τον σχεδιασμό έρευνας, τη συμβουλευτική και την τεκμηριωμένη διαχείριση του στρες.

Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Καθηγητές Παγκοσμίου Κύρους
Θα διδαχθείτε από μια εξαιρετική ομάδα επιστημόνων της βιοϊατρικής και ειδικών στην κλινική ψυχολογία, τη διατροφή, την ψυχοθεραπεία και τη διαχείριση του στρες. Πολλά από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού έχουν υπηρετήσει ως υψηλόβαθμοι αναλυτές στην πολιτική της υγείας, επιστημονικοί σύμβουλοι σε κυβερνήσεις και διοικητικά στελέχη σε νοσοκομεία, εταιρείες και ιδρύματα.

Ολιστική Εκπαίδευση
Θα παρακινηθείτε να αναπτυχθείτε και να εκφραστείτε ως ερευνητής και ως επαγγελματίας. Θα αναπτύξετε ισχυρές δεξιότητες στη σχεδίαση, την υλοποίηση και την επικοινωνία των ευρημάτων της έρευνάς σας. Ταυτόχρονα, θα μάθετε τεχνικές και μεθόδους για την αντιμετώπιση του στρες, τις οποίες θα μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα στην πρακτική σας.

Ισορροπία Θεωρίας και Πράξης
Το πρόγραμμα δίνει την ίδια βαρύτητα στη θεωρητική κατάρτιση και στην πρακτική μάθηση. Τα μαθήματα διδάσκονται μέσα από έναν συνδυασμό διαλέξεων, πρακτικών εργαστηρίων, περιπτωσιολογικών μελετών, επίλυσης προβλημάτων και επιστημονικών παρουσιάσεων, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.

Επιλογή διαδικτυακής παρακολούθησης
Όλα τα μαθήματα που προσφέρονται διαδικτυακά διδάσκονται σε ειδικά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και μεταδίδονται ζωντανά. Έτσι, εάν ζείτε ή εργάζεστε εκτός Αθήνας, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το πρόγραμμα ή κάποια επιλεγμένα μαθήματα μέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης και συνεργασίας.

Το M.S. in Stress and Health Management φιλοδοξεί να συγκεντρώσει σπουδαστές από πολλά διαφορετικά υπόβαθρα – από εκπαιδευτικούς και συμβούλους ψυχικής υγείας έως κοινωνικούς λειτουργούς και διατροφολόγους. Επαγγελματίες του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού που πρέπει να ενδυναμώσουν μια ομάδα για καλύτερη διαχείριση του άγχους στον χώρο εργασίας και βελτίωση της παραγωγικότητας. Προπονητές που θέλουν να βοηθήσουν τους αθλητές τους να αναπτύξουν θετικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης του άγχους του ανταγωνισμού. Φυσικοθεραπευτές που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν το φάσμα των θεραπευτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους για τη διαχείριση του πόνου. Η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αξιοποιούν αυτή την ποικιλομορφία εμπειρογνωμοσύνης και υπόβαθρου για να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό περιβάλλον μάθησης για όλους τους συμμετέχοντες. Επαγγελματίες που μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από το πρόγραμμα είναι:

  • Ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας και life coaches
  • Στελέχη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού
  • Εκπαιδευτικοί
  • Ιατροί και νοσηλευτές
  • Διατροφολόγοι
  • Προπονητές, γυμναστές και σύμβουλοι ευεξίας
  • Φυσικοθεραπευτές
  • Κοινωνικοί λειτουργοί
  • Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για έρευνα ή περαιτέρω εμβάθυνση στη διαχείριση του στρες και της υγείας.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.