Μεταπτυχιακά: Υγεία

MSc Applied Sport & Exercise Physiology (Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Φυσιολογία της Άσκησης)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Applied Sport & Exercise Physiology απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες που επιθυμούν να διευρύνουν το φάσμα των γνώσεων τους και τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες.

Δικαιολογητικά Εγγραφής

  • Πρώτο πτυχίο (με βαθμολογία 2:2 ή «Καλώς» / 5,00 – 6,4) σχετικό με επιστήμες υγείας που εστιάζουν στη φυσιολογία όπως, Φαρμακευτική, Φαρμακολογία, Χημεία, Βιοχημεία, Αθλητικές Επιστήμες, ΤΕΦΑΑ, Βιολογικό.
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Περιγραφή

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην εφαρμοσμένη Φυσιολογία της Άσκησης, MSc Applied Sport & Exercise Physiology, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, έχει στόχο να βοηθήσει πτυχιούχους και επαγγελματίες του κλάδου του αθλητισμού να κατανοήσουν σε βάθος τις θεωρητικές και πρακτικές πτυχές της φυσιολογίας της άσκησης και να εξελιχθούν σε επιτυχημένους εργοφυσιολόγους. 

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη έρευνα της φυσιολογίας της άσκησης, το ΜSc Applied Sport and Exercise Physiology επικεντρώνεται στα ειδικά πρωτόκολλα αθλητικής αξιολόγησης. Οι φοιτητές εφοδιάζονται με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να είναι ικανοί να δημιουργούν το κατάλληλο πρωτόκολλο ανάλογα με το είδος του αθλούμενου. Ταυτόχρονα, εκπαιδεύονται στην πρακτική εφαρμογή του σε αθλητικές δραστηριότητες τόσο επαγγελματιών αθλητών, όσο και κοινωνικά αθλούμενων.

Στη διάρκεια των σπουδών, οι φοιτητές εξοικειώνονται με έννοιες που αφορούν την ανατομία και τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Επιπλέον, εξετάζουν και ερευνούν πώς η σωματοδομή, αλλά και ζωτικές σωματικές διεργασίες μεταβάλλονται όταν το άτομο εκτίθεται σε έντονη ή μακροχρόνια άσκηση. Προς επίρρωση των παραπάνω, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και να κάνουν την πρακτική τους στο αντικείμενο της φυσιολογίας της άσκησης, σε αθλητικούς φορείς.

Το ΜSc Applied Sport and Exercise Physiology είναι ένα μεταπτυχιακό που έχει σχεδιαστεί με βάση τις σύγχρονες θεωρίες της επίδρασης των οργανικών (σε επίπεδο φυσιολογίας) παραμέτρων στη μεγιστοποίηση και βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει ερευνητικές δεξιότητες στους φοιτητές και να τους προετοιμάσει ώστε να εξελιχθούν σε ικανούς και δεοντολογικά άρτιους επιστήμονες – ερευνητές στον τομέα τους.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

  • Θεωρίες της εφαρμοσμένης φυσιολογίας της άσκησης
  • Προηγμένες πρακτικές στην εφαρμοσμένη φυσιολογία της άσκησης
  • Μάθηση, μέσω πρακτικής εργασίας, στον αθλητισμό και την άσκηση
  • Εφαρμοσμένες δεξιότητες στην έρευνα
  • Ερευνητική εργασία στον αθλητισμό

Πληροφορίες

Πτυχίο από το κορυφαίο διεθνές πανεπιστήμιο: Univesrity of  East London

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Φυσιολογία της Άσκησης εφοδιάζει πτυχιούχους ή επαγγελματίες του αθλητικού κλάδου με τα απαραίτητα προσόντα και το επιστημονικό υπόβαθρο ώστε να εργαστούν ως εργοφυσιολόγοι:

  • σε πολυεπιστημονικές ομάδες, βοηθώντας στην παρακολούθηση και ανάπτυξη της απόδοσης, τόσο σε μεμονωμένους αθλητές, όσο και σε ομάδες
  • σε κέντρα αποκατάστασης

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.