Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

MSc Applied Sport and Exercise Sciences (Sport Psychology) - Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Άσκησης

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Applied Sport & Exercise Sciences (Sport Psychology), απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες των επιστημών του αθλητισμού και της ψυχολογίας που επιθυμούν να διευρύνουν το φάσμα των γνώσεων τους και τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες.

Δικαιολογητικά Εγγραφής

  • Πρώτο πτυχίο (με ελάχιστη βαθμολογία 2:1 ή ισοδύναμο για διεθνείς φοιτητές) σε τομέα που σχετίζεται με τις αθλητικές επιστήμες ή την ψυχολογία, όπως Κοινωνιολογία, Ανθρωπολογία, Κοινωνικές επιστήμες, Career coaching κ.α.
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Περιγραφή

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην εφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Άσκησης, MSc Applied Sport & Exercise Sciences (Sport Psychology), στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, παρέχει ολοκληρωμένη και συστηματική εκπαίδευση στην αθλητική ψυχολογία, μέσα από τη μελέτη της βασικής και της εφαρμοσμένης έρευνας, αλλά και τη διδασκαλία σχετικών θεωριών.

Συνδέοντας τη σύγχρονη επιστημονική ερευνητική διαδικασία και τις θεωρίες της Ψυχολογίας με τις πρακτικές του Αθλητισμού, το MSc Applied Sport & Exercise Sciences (Sport Psychology) διδάσκει τους φοιτητές τον τρόπο να σχεδιάζουν ειδικά πρωτόκολλα αξιολόγησης, καθώς και τον τρόπο να επιλέγουν το κατάλληλο είδος παρέμβασης προκειμένου να ενισχύσουν την αθλητική απόδοση των επαγγελματιών αθλητών και των μαζικά αθλουμένων. Επιπλέον, οι φοιτητές μαθαίνουν πώς να παρέχουν ολοκληρωμένη ανατροφοδότηση στους προπονητές των αθλούμενων.

Με στόχο τη σύνδεση θεωρίας με την εφαρμογή της, την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και την αύξηση της απασχολησιμότητας τους, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο αντικείμενο ψυχολογίας της άσκησης, σε αθλητικούς φορείς.

Η διαδικασία μάθησης και εκπαίδευσης πραγματοποιείται μέσα από το πρίσμα των σύγχρονων θεωριών της επίδρασης ψυχολογικών παραμέτρων στη μεγιστοποίηση – βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Απώτερος στόχος του MSc Applied Sport & Exercise Sciences (Sport Psychology) είναι τόσο η εις βάθος κατανόηση των θεωρητικών και πρακτικών πτυχών της αθλητικής ψυχολογίας, όσο και η καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων ώστε να οι απόφοιτοί του να είναι ικανοί να εξελιχθούν σε δεοντολογικά άρτιους επιστήμονες – ερευνητές και σε επιτυχημένους επαγγελματίες, στον τομέα της αθλητικής ψυχολογίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

  • Σύγχρονες Θεωρίες στην Αθλητική Ψυχολογία
  • Προηγμένες πρακτικές στην Αθλητική Ψυχολογία
  • Μάθηση, μέσω πρακτικής εργασίας, στον αθλητισμό και την άσκηση
  • Εφαρμοσμένες δεξιότητες στην έρευνα
  • Ερευνητική εργασία στον αθλητισμό

Πληροφορίες

Πτυχίο από το κορυφαίο διεθνές πανεπιστήμιο: Univesrity of  East London

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Άσκησης δίνει τα απαραίτητα εφόδια σε πτυχιούχους και επαγγελματίες από τους κλάδους της Ψυχολογίας και του Αθλητισμού ώστε να εργαστούν ως:

  • ανεξάρτητοι επαγγελματίες – αθλητικοί ψυχολόγοι
  • αθλητικοί ψυχολόγοι σε διεπιστημονικές ομάδες, συμβάλλοντας στην παρακολούθηση και ανάπτυξη της απόδοσης για μεμονωμένους αθλητές και ομάδες

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.