Μεταπτυχιακά: Εκπαίδευση

MSc Applied Sport and Exercise Sciences (Strength and Conditioning) - Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Προπονητική (Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Applied Sport & Exercise Sciences (Strength and Conditioning), απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες από το πεδίο του αθλητισμού που επιθυμούν να διευρύνουν το φάσμα των γνώσεων τους και τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες.

Δικαιολογητικά Εγγραφής

  • Πρώτο πτυχίο σχετικό με αθλητικές επιστήμες (με ελάχιστη βαθμολογία 2:1 ή «Λίαν καλώς» 6,50 – 8,4 ή ισοδύναμο για φοιτητές από το εξωτερικό)
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Περιγραφή

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Εφαρμοσμένη Προπονητική, MSc Applied Sport & Exercise Sciences (Strength and Conditioning), στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, επιτρέπει σε πτυχιούχους και επαγγελματίες του κλάδου του αθλητισμού να κατανοήσουν εις βάθος τις θεωρητικές και πρακτικές πτυχές του αντικειμένου και να εξελιχθούν σε επιτυχημένους επαγγελματίες, στο πεδίο της προπονητικής.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη έρευνα στον τομέα της προπονητικής, το MSc Applied Sport and Exercise Sciences (Strength and Conditioning) εξοικειώνει τους φοιτητές με έννοιες που αφορούν τόσο στις γενικές αρχές της προπονητικής, όσο και στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Επιπλέον, τους εκπαιδεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων αξιολόγησης και μεθόδων παρέμβασης τόσο σε επαγγελματίες αθλητές, όσο και σε κοινωνικά αθλούμενους.

Με στόχο τη σύνδεση θεωρίας με την εφαρμογή της, την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και την αύξηση της απασχολησιμότητας τους, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο αντικείμενο ψυχολογίας της άσκησης, σε αθλητικούς φορείς.

Η διαδικασία μάθησης και εκπαίδευσης πραγματοποιείται υπό το πρίσμα των σύγχρονων θεωριών της επίδρασης των προπονητικών πρωτοκόλλων και μεθόδων σε οργανικές παραμέτρους (σε επίπεδο φυσιολογίας, διαταραχή ομοιόστασης), με στόχο τη μεγιστοποίηση – βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.

Απώτερος στόχος του MSc Applied Sport & Exercise Sciences (Sport Psychology) είναι να προσφέρει τις γνώσεις και να καλλιεργήσει τις απαραίτητες ερευνητικές δεξιότητες στους φοιτητές ώστε, ως απόφοιτοι, να είναι ικανοί να εξελιχθούν σε δεοντολογικά άρτιους επιστήμονες και σε επιτυχημένους επαγγελματίες, στον τομέα της προπονητικής.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

  • Θεωρίες της εφαρμοσμένης προπονητικής και μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης
  • Προηγμένες πρακτικές στην εφαρμοσμένη προπονητική και της μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης
  • Μάθηση μέσω πρακτικής εργασίας στον αθλητισμό και την άσκηση
  • Εφαρμοσμένες δεξιότητες στην έρευνα
  • Ερευνητική εργασία στον αθλητισμό

Πληροφορίες

Πτυχίο από το κορυφαίο διεθνές πανεπιστήμιο: Univesrity of  East London

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Προπονητική (Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης) δίνει τα απαραίτητα εφόδια σε πτυχιούχους και επαγγελματίες από το πεδίο του Αθλητισμού ώστε να εργαστούν ως:

  • Προπονητές φυσικής κατάστασης σε επαγγελματικές αθλητικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων καταξιωμένων επαγγελματικών αθλητικών σωματίων -συλλόγων
  • Ανεξάρτητοι προπονητές με τον δικό τους επαγγελματικό χώρο προπόνησης

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.