Μεταπτυχιακά: Χρηματοοικονομικά

Μάστερ στα Συμπεριφορικά Οικονομικά - Master in Behavioural Economics

Διοργανωτής:
Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Σεπτέμβριος 2024, Ιανουάριος 2025
1,5 έτος
Master
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Η εισαγωγή βασίζεται στην καταλληλότητα όσον αφορά τόσο τα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια όσο και την εμπειρία (π.χ. προηγούμενη ερευντική ή εργασιακή εμπειρία).

Οι κενές θέσεις ανακοινώνονται μία φορά το χρόνο και οι εγγραφές γίνονται με βάση τους κανονισμούς της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μετά την αρχική εξέταση, υποψήφιοι που έχουν προεπιλεχθεί ενδέχεται να κληθούν για προσωπική συνέντευξη.

Οι ελάχιστες απαραίτητες απαιτήσεις είναι:

  • Πτυχίο σε συναφή κλάδο, όπως οικονομικά, ψυχολογία, πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία, μαθηματικά, φυσική, επιστήμη υπολογιστών, μηχανική.
  • Αποδεδειγμένη επάρκεια στα Αγγλικά.
  • Έγκυρη βίζα, στην περίπτωση φοιτητών που δεν προέρχονται ούτε από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ούτε από την Ελβετία.

Φοιτητές με ακαδημαϊκό υπόβαθρο εκτός Οικονομικών Επιστημών ή Ψυχολογίας ενδέχεται να απαιτηθεί να παρακολουθήσουν έως και δύο προπτυχιακά μαθήματα, επιπλέον του επίσημου φόρτου μαθημάτων, προκειμένου να αποκτήσουν το απαραίτητο υπόβαθρο για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Τα ECTS από αυτά τα μαθήματα δεν θα υπολογίζονται στο μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Περιγραφή

Το Μάστερ στα Συμπεριφορικά Οικονομικά προσφέρεται από κοινού από το Τμήμα Οικονομικών και το Τμήμα Ψυχολογίας.

Έχει σχεδιαστεί με σκοπό να ετοιμάσει τους φοιτητές για σταδιοδρομίες που απαιτούν την ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς (σχεδιασμός προϊόντων/υπηρεσιών, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, δημόσια πολιτική, κτλ.)

Το πρόγραμμα στοχεύει φοιτητές με υπόβαθρο σε οικονομικά, ψυχολογία, μηχανική και άλλες κοινωνικές, φυσικές και εφαρμοσμένες επιστήμες, που επιθυμούν να εξερευνήσουν ζητήματα στα όρια μεταξύ οικονομικών και ψυχολογίας.

Το πρόγραμμα παρέχει μια γενική βάση στις συμπεριφορικές και πειραματικές προσεγγίσεις στις κοινωνικές επιστήμες, καθώς και γνώσεις και τεχνικές που είναι απαραίτητες για την οικονομική ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και την εφαρμογή των συμπεριφορικών επιστημών για την επίλυση σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων.

Οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν μια βαθιά κατανόηση βασικών εννοιών και αποτελεσμάτων στον τομέα των επιστημών συμπεριφοράς και θα αναπτύξουν τις αναλυτικές και τεχνικές δεξιότητες που ζητούνται από ακαδημαϊκούς και άλλους οργανισμούς που λειτουργούν στα σημερινά δυναμικά και πολύπλοκα περιβάλλοντα αλληλεπίδρασης.

Θα μπορούν να χρησιμοποιούν γνώσεις προερχόμενες από πρόσφατες μελέτες για να κατανοήσουν πολύπλοκα φαινόμενα συμπεριφοράς που σχετίζονται με την απόδοση και τους στόχους του οργανισμού· να κατανοήσουν και να σχεδιάσουν κατάλληλα τις πολιτικές του οργανισμού και να αξιολογήσουν τους σχετικούς κινδύνους και τα οφέλη· να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν μελέτες που εξετάζουν τον ρόλο της ανθρώπινης συμπεριφοράς στα σύγχρονα κοινωνικοοικονομικά φαινόμενα και να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων, χρησιμοποιώντας ερευνητικές τεχνικές αιχμής.

Πληροφορίες

Προοπτικές σταδιοδρομίας
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για φοιτητές που ενδιαφέρονται να αναζητήσουν εργασία σε δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς στους τομείς της ανάλυσης συμπεριφοράς, του μάρκετινγκ, της συμπεριφοράς των καταναλωτών, του σχεδιασμού προϊόντων κ.λπ. Οι διδάσκοντες και στα δύο τμήματα διατηρούν ισχυρές συνδέσεις με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, οι απόφοιτοί μας θα μπορούν να ακολουθήσουν ακαδημαϊκές διαδρομές που οδηγούν σε διδακτορικό στις Επιστήμες της Συμπεριφοράς και στην πειραματική Ψυχολογία/Οικονομία. Και τα δύο Τμήματα έχουν ισχυρή παράδοση στην προώθηση προγραμμάτων διδακτορικών σπουδών και οι απόφοιτοι του Μάστερ στα Συμπεριφορικά Οικονομικά (Master in Behavioral Economics) μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί υποψήφιοι σε αυτά και σε άλλα διεθνή προγράμματα.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.