Μεταπτυχιακά: Χρηματοοικονομικά

Μεταπτυχιακό στα Νομισματικά και Χρηματοοικονομικά - Master in Monetary and Financial Economics

Διοργανωτής:
Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Σεπτέμβριος 2024, Ιανουάριος 2025
1,5 έτος
Master
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Η εισαγωγή βασίζεται στην καταλληλότητα όσον αφορά τόσο τα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια όσο και την εμπειρία (π.χ. προηγούμενη ερευντική ή εργασιακή εμπειρία).

Οι κενές θέσεις ανακοινώνονται μία φορά το χρόνο και οι εγγραφές γίνονται με βάση τους κανονισμούς της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μετά την αρχική εξέταση, υποψήφιοι που έχουν προεπιλεχθεί ενδέχεται να κληθούν για προσωπική συνέντευξη.

Οι ελάχιστες απαραίτητες απαιτήσεις είναι:

  • Πτυχίο σε συναφή κλάδο, όπως οικονομικά, ψυχολογία, πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία, μαθηματικά, φυσική, επιστήμη υπολογιστών, μηχανική.
  • Αποδεδειγμένη επάρκεια στα Αγγλικά.
  • Έγκυρη βίζα, στην περίπτωση φοιτητών που δεν προέρχονται ούτε από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ούτε από την Ελβετία.

Φοιτητές με ακαδημαϊκό υπόβαθρο εκτός Οικονομικών Επιστημών ή Ψυχολογίας ενδέχεται να απαιτηθεί να παρακολουθήσουν έως και δύο προπτυχιακά μαθήματα, επιπλέον του επίσημου φόρτου μαθημάτων, προκειμένου να αποκτήσουν το απαραίτητο υπόβαθρο για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Τα ECTS από αυτά τα μαθήματα δεν θα υπολογίζονται στο μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Περιγραφή

Το Μάστερ στα Νομισματικά και Χρηματοοικονομικά παρέχει ένα ευρύ υπόβαθρο στην οικονομική θεωρία και εξειδικευμένα μαθήματα στη νομισματική και χρηματοοικονομική οικονομία. Είναι κατάλληλο για φοιτητές που ενδιαφέρονται για καριέρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως τράπεζες, επενδυτικά ταμεία ή εταιρείες συναλλάγματος κ.λπ.

Βασικά μαθησιακά αποτελέσματα
Οι επιτυχημένοι απόφοιτοι αναπτύσσουν τις αναλυτικές δεξιότητες στα νομισματικά και χρηματοοικονομικά.  Οι φοιτητές αποκτούν τις σχετικές οικονομικές και οικονομετρικές μεθόδους για την ανάλυση του οικονομικού, νομισματικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος.

Πληροφορίες

Προοπτικές σταδιοδρομίας
Το Μάστερ στα Νομισματικά και Χρηματοοικονομικά καλλιεργεί εξαιρετικά εξειδικευμένους επαγγελματίες ικανούς να αναλύσουν τις περίπλοκες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις.

Αρκετοί από τους αποφοίτους του προγράμματος απασχολούνται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγοι, αναλυτές ή σύμβουλοι. Εισέρχονται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και σε ανταγωνιστικές θέσεις σε κυβερνητικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του Υπουργείου Οικονομικών.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.