Μεταπτυχιακά: Χρηματοοικονομικά

Μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ανάλυση - Master in Economic Analysis

Διοργανωτής:
Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Σεπτέμβριος 2024, Ιανουάριος 2025
1,5 έτος
Master
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Ελάχιστες απαιτήσεις για εισδοχή στο Μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ανάλυση είναι:

1.     Πτυχίο (όχι απαραίτητα στα Οικονομικά) και ισχυρό υπόβαθρο σε ποσοτικές μεθόδους.

2.     Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Διαδικασία Εισδοχής:

Απαραίτητα έγγραφα για αίτηση στο πρόγραμμα:

1.     Ηλεκτρονική αίτηση μέσω του συστήματος αιτήσεων (δείτε εδώ)

2.     Δύο συστατικές επιστολές

3.     Αντίγραφα των πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών ή βεβαίωση αναμενόμενη αποφοίτησης.

4.     Αντίστοιχα αντίγραφα αναλυτικών βαθμολογιών.

5.     Βιογραφικό σημείωμα.

6.     Έκθεση ενδιαφερόντων.

7.     Τεκμήριο πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας (Μπορεί να πιστοποιηθεί με διεθνείς εξετάσεις όπως GCE, TOEFL ή άλλες εξετάσεις που καθορίζονται από το Τμήμα, δείτε εδώ)

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος με κριτήρια τις επιδόσεις των υποψηφίων στις προηγούμενες σπουδές τους. Οι υποψήφιοι μπορεί να κληθούν για προσωπική συνέντευξη αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Η Επιτροπή υποβάλλει εισήγηση στο Συμβούλιο του Τμήματος το οποίο έχει την τελική ευθύνη της προσφοράς θέσεων στο πρόγραμμα.

Περιγραφή

Προφίλ του Προγράμματος Σπουδών
Το Μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ανάλυση προσφέρει εμβάθυνση στη βασική οικονομική θεωρία και οικονομετρία και τις αναγκαίες δεξιότητες για την διεξαγωγή έρευνας σε όλους τους κλάδους των οικονομικών.

Απευθύνεται σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξειδίκευση στα οικονομικά ούτως ώστε να μπορούν είτε να συνεχίσουν τις σπουδές τους για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος, είτε να εργαστούν ως οικονομικοί αναλυτές σε οργανισμούς που παράγουν οικονομική πολιτική (όπως Κεντρικές Τράπεζες και Υπουργεία) ή σε μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς με ερευνητικά τμήματα.

Το Μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ανάλυση είναι το φυσικό σημείο εκκίνησης για φοιτητές που ενδιαφέρονται να κάνουν Διδακτορικό στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ή σε άλλο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και δεν κατέχουν ήδη μεταπτυχιακό τίτλο με ερευνητικό προσανατολισμό.

Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος είναι η Αγγλική.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία εξάμηνα πλήρους φοίτησης.

Βασικά Μαθησιακά Αποτελέσματα
Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν αναπτύξει αναλυτικές δεξιότητες που είναι χρήσιμες για τη διεξαγωγή έρευνας σε όλους τους τομείς των οικονομικών. Θα έχουν επίσης αποκτήσει τα απαραίτητα εργαλεία για να αναλύουν το οικονομικό περιβάλλον και να σχεδιάζουν οικονομικές πολιτικές.

Πληροφορίες

Επαγγελματικά Προφίλ Αποφοίτων
Το Μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ανάλυση είναι, κατά βάση, ένα πρόγραμμα με ερευνητικό προσανατολισμό.

Αρκετοί απόφοιτοι του προγράμματος συνεχίζουν τις σπουδές τους σε Διδακτορικά προγράμματα στα Οικονομικά, είτε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, είτε σε άλλα ιδρύματα. Απόφοιτοι του προγράμματος έχουν γίνει δεκτοί σε Διδακτορικά προγράμματα κορυφαίων Πανεπιστημίων παγκοσμίως, όπως το University of Wisconsin-Madison, το University of Maryland και το Universidad Carlos III de Madrid. Επιπλέον αυτών, απόφοιτοι του Τμήματος, αρκετοί εκ των οποίων έχουν παρακολουθήσει μαθήματα του Master στην Οικονομική Ανάλυση, έχουν επίσης γίνει δεκτοί μεταξύ άλλων στο University of Rochester, το Columbia University, το Washington University in St. Louis, το Universitat Pompeu Fabra κ.α.

Απόφοιτοι που δε συνέχισαν τις σπουδές τους σε επίπεδο διδακτορικού εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και σε ανταγωνιστικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς, όπως η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και το Υπουργείο Οικονομικών.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.