Μεταπτυχιακά: Εκπαίδευση

MA Special Educational Needs (SEN) (Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Master
Μερικής
Ελληνικά

Περιγραφή

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ειδική Αγωγή, MA Special Educational Needs (SEN), προσφέρει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δεξιότητες στην επιστήμη της Ειδικής Αγωγής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευρεία γκάμα πτυχιούχων και κυρίως σε αποφοίτους νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους, σε επαγγελματίες εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και λογοθεραπευτές αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εμβαθύνει και να επεκτείνει τη γνώση του στην Ειδική Αγωγή. Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εις βάθος και να κατανοήσουν τις αξίες και τις πρακτικές της επιστήμης της Ειδικής Αγωγής, ενώ παράλληλα να αναπτύξουν εξειδικευμένες δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν στο μέλλον να εφαρμόσουν κατά την ενασχόλησή τους με άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους φοιτητές να εφαρμόσουν τα θεωρητικά μοντέλα Ειδικής Αγωγής που θα διδαχθούν και στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Εστιάζει στην κοινωνική διάσταση της Ειδικής Αγωγής, γεγονός το οποίο καθιστά τους αποφοίτους ικανούς να παρέχουν εξειδικευμένη και ουσιαστική υποστήριξη σε άτομα με στόχο την παιδεία / εκπαίδευση (κοινωνική, συναισθηματική, ακαδημαϊκή).

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ειδική Αγωγή, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος MA Special Educational Needs στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Arts από το University of East London.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων δομών, φορέων, κλινικών πλαισίων και σχολείων του Κολλεγίου.
✓ Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας (ΕΕΔ) και χορηγός της European Dyslexia Association (EDA).
✓ Εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη στο Εργαστήριο Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, με προσομοίωση επαγγελματικού περιβάλλοντος.
✓ Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων και εκδηλώσεων από καταξιωμένους ειδικούς παιδαγωγούς.
✓ Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος γίνονται πιο ανταγωνιστικοί στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής. Μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους εργαζόμενοι σε ειδικά σχολεία, κέντρα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, ιδρύματα/συλλόγους και φορείς που ασχολούνται με την υποστήριξη του παιδιού, καθώς και ως σύμβουλοι συνεργαζόμενοι με χώρους όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία και ενασχόληση επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής (νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης κλπ).
Επίσης, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.