22/12/2021

Μήνυμα ελπίδας & αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση 2021-2022

ΙΕΚ

"Ευχαριστούμε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς που στέλνει, στηρίζοντας διαχρονικά τη ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗ", δήλωσε ο σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Πειραιώς Κ. Σεραφείμ

Σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου και παράλληλα στέλνοντας μήνυμα αγάπης και ελπίδας να απαλλαγούμε σύντομα από την πανδημία Covid και τις σοβαρές επιπτώσεις της στην κοινωνία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Κ. Σεραφείμ  τέλεσε με κάθε επισημότητα τον Αγιασμό της Χριστουγεννιάτικης Δωροέκθεσης της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, η οποία άνοιξε και φέτος τις πύλες της με τη συνεπή υποστήριξη του ΙΕΚ ΑΛΦΑ: του εκπαιδευτικού φορέα που με τις πολύπλευρες κοινωνικές δράσεις του βρίσκεται έμπρακτα, επί σειρά ετών, στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής και σύσσωμη η εκπαιδευτική οικογένεια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ -σπουδαστές, διοικητικό & ακαδημαϊκό προσωπικό- σημαντικές προσωπικότητες της πειραϊκής κοινωνίας, αλλά και πλήθος Πειραιωτών, έδωσαν το «παρών» στα Εγκαίνια και τον Αγιασμό της Δωροέκθεσης.

Στη Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία φιλοξενείται φέτος στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Τριάδος στον Πειραιά, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων οι κ.κ.:

Κώστας Κατσαφάδος (Υφυπουργός Ναυτιλίας), Γιάννης Μελάς (Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων), Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά), Ανδριάνα Ζαρακέλη (Αντιδήμαρχος Πειραιά), Δημήτρης Καρύδης (Αντιδήμαρχος Πειραιά), Θεόδωρος Καπράλος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά), Σοφοκλής Ξυνής (Πρόεδρος Ομίλου ΞΥΝΗ), Δανάη Σημαντηράκη (Διευθύντρια ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά & Γλυφάδας), Αντώνης Γλύκας Δ/ντης Επικοινωνίας & Αθλητικού Τομέα ΙΕΚ ΑΛΦΑ)

Εξάλλου, οι κ.κ. Δημήτρης Αλφιέρης και Κωνσταντίνος Δαντίλης παρουσίασαν την εκπομπή τους στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, ζωντανά από τη ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗ!

Με την ολοκλήρωση του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την αδιάλειπτη αρωγή του στο έργο της Μητροπόλεως, και κατόπιν παρετέθη μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα και ζεστούς λουκουμάδες που ετοίμασαν για την περίσταση οι ταλαντούχοι
σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗ θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη την εορταστική περίοδο, και έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ τα έσοδα από τις αγορές των επισκεπτών θα διατεθούν για την ενίσχυση του τεράστιου κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που στηρίζει
εκατοντάδες οικογένειες και απόρους με τα καθημερινά συσσίτια που προσφέρει από τις ενορίες της.

*Ώρες λειτουργίας (έως και 31 Ιανουαρίου 2022):
- Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-20.30,
- Σάββατο 10.00-15.00


Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.